ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Barcelona Festival of Song celebra la relació entre Catalunya i els Estats Units

18/6/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-barcelona-festival-of-song-celebra-la-relacio-entre-catalunya-i-els-estats-units-en-la-seva-divuitena-edicio/

El Barcelona Festival of Song celebra la relació entre Catalunya i els Estats Units en la seva divuitena edició

Del 8 al 17 de juliol, el Barcelona Festival of Song aconsegueix la seva majoria d’edat amb una divuitena edició que persisteix en la missió de preservar i promoure el repertori de cançó artística llatinoamericana i ibèrica, els seus creadors i intèrprets, tant en format de cicle de concerts com de curs de formació.

El fil conductor del festival d’enguany és la celebració de les relacions entre artistes i investigadors catalans i dels Estats Units, i així es farà notar ja en el concert inaugural, a càrrec de la soprano Patricia Caicedo i el pianista Josep Buforn, que presentan obres de nova creació basades en poesies del català Carles Duarte encarregades pel festival als compositors Nico Gutiérrez, Brian Field, Dana Kaufman, Anna Cazurra i la mateixa Patricia Caicedo.

La vocació de teixir ponts s’estén al Brasil, país que cada any presenta un recital de cançó artística, aquesta vegada interpretat pel tenor Lenine Santos que, acompanyat pel pianista Nikos Stavlas, presenta el 13 de juliol un programa amb obres de compositors dels segles XX i XXI.

L’endemà, 14 de juliol, la mezzosoprano turca Lori Sen interpretarà un programa de cançons sefardites de compositors mediterranis que inclourà l’estrena d’obres de Manuel García Morante.

El Barcelona Festival of Song també s’unirà a la celebració dels 125 anys del naixement de la soprano Conxita Badia, figura que va tenir un important paper en la promoció de la cançó de cambra catalana, llatinoamericana i espanyola a la primera meitat del segle XX i en qui el festival es va inspirar des dels seus inicis, amb la projecció del documental Conxita Badia no existeix d’Eulàlia Domènec el 9 de juliol.

El dia 11 de juliol, es transmetrà en streaming el concert Nuestros días, poemas de amor hechos canción, amb composicions de Patricia Caicedo sobre poesies de l’argentí Raúl Cristián Aguirre i dels seus pares, els poetes Raúl Gustavo Aguirre i Hebe Monges.

Finalment, el festival es clourà els dies 15 i 16 de juliol amb la interpretació de repertori vocal ibèric i llatinoamericà per part dels cantants lírics estatunidencs Demaree Brown, Sangeetha Ekambaram, Amelia Gil-Figueroa, Anya Kosachevich, Abigail Mesel, Aleksandra Nowakowski, Zarah Rotshild, Allison Standford-Jones i Pablo Willey-Bustos. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet