ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El cicle Juliol de Música i Poesia a Balaguer torna a la normalitat en l'11a edició

17/6/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-cicle-juliol-de-musica-i-poesia-a-balaguer-torna-a-la-normalitat-en-l11a-edicio/

L’onzè cicle d’estiu Juliol de Música i Poesia a Balaguer i Santa Maria de les Franqueses inclourà aquest 2022 els quatre concerts habituals, amb propostes de qualitat, diverses i atractives, protagonitzades per músics i formacions catalanes. Combinar la música i la poesia més exquisides ha estat la base d’aquesta cita musical a la capital de la Noguera que ha comptat amb el suport i la complicitat d’entitats locals i d’un públic fidel que ha anat creixent amb els anys.

El cicle començarà el diumenge 3 de juliol al convent de Sant Domènec amb el concert “El cor en dansa” del Cor Jove de l’Orfeó Català i la pianista Laia Armengol, dirigits per Esteve Nabona. Es tracta d’una proposta que inclou cançó, polifonia i sardanes, del segle XIX al Noucentisme, amb la qual el cicle s’afegeix a l’esdeveniment Balaguer capital de la sardana 2022.

La resta de concerts seran al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, els diumenges 10, 17 i 24 de juliol. El segon serà el programa “Romànticament”, un recital de lied alemany i cançó catalana amb la soprano Ulrike Haller i el pianista Jordi Armengol i l’actor Enric Arquimbau, que inclourà obres Schumann, Clara Wieck, Brahms, Serra i Toldrà. El seguirà el concert “De ferma fusta”, per commemorar el centenari del naixement de Joan Fuster i en el qual s’oferirà el seu vessant poètic a dues bandes, amb la veu de l’actriu Isabel Rocatti i el violoncel de Pau Codina, en un diàleg evocador i punyent. Finalment, clourà el cicle una proposta innovadora, “Audició íntima”, que vol fer viure l’experiència musical d’una manera intensa; un concert de cambra comentat i dialogat entre el duo Blooming, format per la marimba de Ferran Carceller i l’arpa d’Esther Pinyol, i el públic, que podrà intervenir, preguntar i opinar, conduït pel musicòleg i presentador de Catalunya Música Xavier Chavarria. Tots el concerts començaran a les 20 hores.

Organitzat per l’entitat Bada-Pas. Iniciatives Culturals, aquest cicle vol posar en valor el patrimoni arquitectònic històric de Balaguer oferint els concerts de música i poesia a llocs d’una bellesa estètica i qualitat de so extraordinàries, així com fomentar l’aproximació entre el públic i els intèrprets (músics i actors). El cicle celebrà l’any passat el seu desè aniversari afegint un cinquè concert extraordinari de l’Escolania de Montserrat. El 2020, a causa de la pandèmia, s’hi programà un únic concert, a l’exterior del monestir de Santa Maria de les Franqueses, amb la mezzosoprano Marta Infante, el baríton Javier Lázaro, la pianista Marta Mesalles i els actors Carme Sansa i Enric Arquimbau. Més informació i compra d’entrades en aquest enllaç. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet