ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival Internacional Orgue de Montserrat 2022 recupera la internacionalitat

16/6/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-festival-internacional-orgue-de-montserrat-2022-recupera-la-internacionalitat/

La basílica de Santa Maria de Montserrat acollirà aquest estiu un nou cicle de concerts d’orgue dins el Festival Internacional Orgue de Montserrat. Cassià M. Just, In Memoriam 2022 (FIOM 2022). I ho farà amb la presència d’intèrprets de projecció internacional després de dos anys amb artistes exclusivament catalans, espanyols o residents a l’Estat per evitar desplaçaments internacionals a causa de la pandèmia i poder mantenir l’oferta de quatre concerts. Aquest any el Festival es desenvoluparà els dissabtes 25 de juny, 16 de juliol i 6 i 20 d’agost, amb entrada lliure.

El concert inaugural serà protagonitzat pel Quartetto Anèmone i l’organista Christian Alejandro Almada,organista titular de la basílica de Sant Pau Extramurs de Roma. Amb el nom “Noves sonoritats”, el programa inclourà obres de Boëllmann, Mendelssohn, Vierne, Chembari i Guilmant. El concert es podrà escoltar en directe a través de Montserrat Ràdio i una setmana després (2 de juliol, 22.30 h) per les televisions adherides a la Xarxa Audiovisual Local.

El segon concert comptarà amb Roberto Fresco, un dels organistes espanyols amb més projecció internacional i titular de la catedral de l’Almudena de Madrid. El programa de concert inclourà, bàsicament, obres de J. S. Bach. La tercera cita reunirà orgue i trompa, tot reprenent els cicles estables d’abans de la pandèmia, amb els diàlegs de l’orgue amb altres instruments. En aquest cas, l’organista catalana fincada a Alemanya Mar Vaqué i la trompista Isabel Martínez interpretaran música de diverses èpoques, de Bach i Telemann fins a autors contemporanis.

Finalment, el FIOM 2022 acabarà amb l’Scott Brothers Duo,format pels germans de Manchester Tom i Jonathan Scott, que ja van actuar a Montserrat l’any 2017. En aquesta ocasió l’orgue dialogarà amb el piano solista en un programa nou i suggeridor en què la combinació sonora dels dos instruments proposa una experiència fascinant. Molts dels arranjaments que s’escoltaran són de Jonathan Scott, reconegut internacionalment com a compositor.

Per accedir als concerts (21 h) cal fer reserva prèvia al web https://abadiamontserrat.cat/FIOM. També es podran escoltar tots quatre concerts en directe per Montserrat Ràdio i en diferit a través de la Xarxa Audiovisual Local en dates que s’aniran concretant. El FIOM està patrocinat per l’Abadia de Montserrat i laFundació Pinnae, projectat sota la direcció artística del P. Jordi-Agustí Piqué i l’assessorament de l’organista Miquel González. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet