ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Tornen els vespres de música a l'aire lliure a Ordino amb les Nits obertes

13/7/2022 |

 

https://www.elperiodic.ad/noticia/93699/tornen-els-vespres-de-musica-a-laire-lliure-a-ordino-amb-les-nits-obertes

El tret de sortida serà demà a la plaça Major amb 22Duo.

Amb l'arribada de l'estiu i el bon temps, tornen les Nits obertes a Ordino, unes propostes musicals els dimecres al vespre a l'aire lliure durant els mesos de juliol i agost. El tret de sortida serà aquest 13 de juliol a les 21.00 hores a la plaça Major amb 22Duo, un duet format per dos músics catalans, Marina Prades i Oriol Padrós, que oferiran un repertori molt ampli des dels estàndards del jazz fins a la música clàssica o pop. Durant la presentació del cicle, la cònsol menor de la parròquia, Eva Choy, ha recordat que tots els concerts són gratuïts i a l'aire lliure per tal de "poder aprofitar les nits de bon temps i poder-les compartir amb música". A més, enguany ja no hi haurà restriccions d'aforament i, per tant, no caldrà fer reserves. Choy també ha informat que tots els concerts seran a les 21.00 hores a la plaça Major, exceptuant el del dimecres 27 de juliol que es farà als jardins de Cal Pal en col·laboració amb la Fundació ONCA.

Abans però, el 20 de juliol serà el torn de Maja Spencer, una cantant d'origen serbi resident al Principat. La cònsol menor ha destacat el recorregut de la cantant, que ha actuat al festival de Pedralbes. Així, tothom que s'acosti a la plaça Major podrà gaudir d'un concert amb registres de jazz però també de soul.

Ja de cara el dia 27 serà el torn del concert als jardins de Cal Pal amb el Duo de Vent en col·laboració amb la Fundació ONCA. De fet, la cap de producció, Teresa Areny, ha indicat que ja fa molts anys que col·laboren amb les Nits obertes i que intenten no repetir mai el format en "l'entorn inigualable" que són els jardins de Cal Pal. "Aquest any tenim un duo format per Unai Gutiérrez i Ester Sánchez", dos músics residents al país professors de música que col·laboren molt estretament amb la fundació, ha declarat. Areny ha avançat que serà un concert amb un repertori molt eclèctic amb peces arranjades bàsicament per clarinet i flauta travessera on es podrà sentir des de música de "Villa-Lobos o Mozart fins a música cubana".

A continuació, el 8 d'agost i també en col·laboració amb la fundació, arribarà a Ordino el nou cicle '7 d'ONCA' amb l'espectacle 'Electro Pentagrama'. Aquesta proposta ve a substituir el cicle 'ON-CARRER' que va nèixer durant la pandèmia amb la voluntat de donar suport als artistes del país. Es tracta d'un cicle que oferirà un mateix espectacle a totes les parròquies i que s'iniciarà el 19 de juliol a Escaldes-Engordany. "És una proposta artística que mescla diferents estils, gèneres i arts", ha exposat Areny, ja que hi participaran els Dj's John Holt i Richy Vuelcom, la violinista Anna Garcia i el ballarí Xavi Pérez. Un dels objectius d'aquest espectacle, segons Areny, és "mostrar que la música clàssica, els Dj's i la dansa es poden barrejar".

Les Nits obertes seguiran el 10 d'agost amb el concert d'Old School, un grup de veterans del rock i del blues, i el cicle clourà el 24 d'agost amb l'actuació del duet Yessemi. En cas de mal temps, els concerts de la plaça Major es traslladarien a la sala La Buna i el concert als jardins de Cal Pal es mouria a l'església de la Cortinada. 


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet