ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Associació Joan Manén impulsa el primer cicle de conferències Intèrprets Catalans Històrics

5/7/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/lassociacio-joan-manen-impulsa-el-primer-cicle-de-conferencies-interprets-catalans-historics/

El proper dijous 14 de juliol tindrà lloc la primera de les tres conferències que integren la primera edició del cicle Intèrprets Catalans Històrics, que té l’objectiu de contribuir a recuperar la memòria dels intèrprets catalans més importants del passat.

El cicle de conferències, de fet, complementa el projecte desenvolupat per l’Associació Joan Manén des del 2021 a través del web www.interpretscatalanshistorics.com, fruit de la col·laboració d’un gran nombre de persones i institucions mitjançant treballs exhaustius de recerca. El resultat són les biografies i el material audiovisual de gairebé una setantena d’intèrprets –als quals s’aniran incorporant progressivament d’altres– que donen nova llum a la trajectòria artística de cadascun.

El primer cicle de conferències estarà format per tres sessions entre el juliol i el novembre al MUHBA Vil·la Joana, a l’Institut d’Estudis Nord-Americans i a la Biblioteca de Catalunya.

La primera conferència, que serà a la Vil·la Joana el proper 14 de juliol, a les 19 hores, portarà per títol “Manuel Utor, de musclaire al Liceu. Història d’un tenor i un temps” i serà a càrrec de Miquel Pérez García, coordinador i redactor de la secció de cant del projecte Intèrprets Catalans Històrics. Utor, de qui fins fa poc només es tenia informació esbiaixada, va ser una de les figures més carismàtiques i mítiques de la història del cant a Catalunya.

Les conferències següents estaran dedicades al violoncel·lista Antoni Sala i al pianista Isaac Albéniz, que seran a càrrec de l’investigador Josep Maria Rebés i del pianista i musicòleg Lluís Rodríguez Salvà, respectivament. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet