ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La 9a edició del cicle Sons del Camí afegeix concerts a la commemoració de l'Any Ignasià

6/7/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/la-novena-edicio-del-cicle-sons-del-cami-afegeix-nou-concerts-a-la-commemoracio-de-lany-ignasia-a-manresa/

Del 7 al 22 de juliol, nou formacions musicals actuaran en diversos espais ignasians de la capital del Bages, com els Jardins de la Cova de Sant Ignasi o la basílica de la Seu, en el marc del cicle Sons del Camí, que enguany arriba a la novena edició.

Noa, l’Orfeón Donostiarra o Ramon Mirabet són algunes de les veus que s’hi podran sentir durant el mes de juliol. La cantant israeliana, reconeguda internacionalment, actuarà el dia 15 a la Seu de Manresa, on també es podrà sentir, el dia 20, el cor de gòspel Messengers i el dia 22 l’Orfeón Donostiarra, que tancarà el cartell d’enguany amb un concert que rememorarà l’audició que la formació basca va oferir al Teatre Kursaal el 1948. Llavors, com avui, la visita de l’Orfeón Donostiarra il·lustrava la connexió entre el País Basc i Catalunya com a punts d’inici i final, respectivament, del Camí Ignasià.

En canvi, Ramon Mirabet es presentarà el dia 16 als Jardins de la Cova de Sant Ignasi, per on també passaran Carles Cases (amb l’espectacle “Mots visionaris”, el 14 de juliol) i Ginestà (“Suposo que l’amor és això”, 21 de juliol).

La novena edició del cicle Sons del Camí s’encetarà, però, amb dues actuacions en dies consecutius al Claustre del Museu de Manresa: el trio Marala, que hi tancarà les presentacions del seu primer disc, A trenc d’alba, el dia 7, i l’endemà, Joana Serrat & The Great Canyoners, amb l’espectacle “Hardcore from the hearth”.

Finalment, també hi haurà una audició d’El Pot Petit, titulada “Vull cantar i vull ballar!”, el 22 de juliol, a L’Anònima.

Amb aquest cartell i coincidint amb l’Any Ignasià que commemora els cinc-cents anys de la visita d’Ignasi de Loiola a Manresa, Sons del Camí s’afegeix a Manresa 2022, un projecte que conté més de quaranta accions i cent activitats i pel qual han passat altres músics tan diversos com Love of Lesbian, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Sílvia Pérez Cruz, Manel Camp o Jordi Savall, entre molts d’altres. L’organització està liderada per l’Ajuntament de Manresa i l’Oficina Tècnica de Manresa 2022, amb el suport d’un bon nombre d’institucions, organismes, entitats, associacions i persones implicades a títol individual. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet