ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Convocada la 4a. edició del Concurs Internacional de Composició Coral de l'Orfeó Català

22/7/2022 |

 

Es convoca la quarta edició del Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català.

Ja està oberta, fins el 31 de gener de 2023, la convocatòria del IV Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català, per incentivar la nova creació coral catalana i internacional. El certamen, organitzat per l’Orfeó Català, convida els compositors –sense límit d’edat ni procedència– a presentar obres corals amb un alt nivell d’exigència, aptes tant per a cors amateurs com professionals, en les diferents categories proposades: cor mixt, veus iguals (cor femení) i cor infantil. Les obres presentades han de ser originals, no estrenades ni premiades amb anterioritat en cap altre concurs.

El Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català atorga premis per valor de 5.000 euros, tot destacant-hi el premi a la millor composició coral per a cor mixt, dotat amb 2.500 euros, que porta el nom de Premi Maria Font Bernaus, en memòria del seu compromís, dedicació i suport durant molts anys a l’Orfeó Català i els seus valors fundacionals. Els altres premis, per a composicions per a cor de veus iguals (cor femení) i cor infantil, tenen una dotació de 1.000 euros, i hi ha una menció especial per a la millor obra sobre text en català.

El jurat del IV Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català està format pels directors i compositors de prestigi internacional següents: Pablo Larraz, director principal de l’Orfeó Català i president del jurat; Buia Reixach i Feixes, directora del Cor de Noies de l’Orfeó Català; Isabel Mantecón, directora del Cor de la Diputació de Girona i els compositors Marc Timón i Ferran Cruixent. Podeu consultar les bases aquí.

En l’anterior edició del Concurs van resultar premiades les obres dels compositors Josep Ollé i Sabaté, Anna Campmany, Laura Gustovska, Marian Márquez i Jordi Font.

IX Premis Internacionals Catalunya de Composició Coral
Paral·lelament, la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) convoca els IX Premis Internacionals Catalunya de Composició Coral per a composicions sobre text català i harmonitzacions de cançons tradicionals catalanes de nivell de dificultat mitjà, en dues categories: veus mixtes i veus iguals. El jurat dels IX Premis Internacionals Catalunya de Composició Coral està format per: Jaume Ayats, Xavier Pastrana, Montserrat Ríos, Mariona Vila i Bernat Vivancos. Podeu consultar les bases aquí.

La convocatòria dels dos premis, ambdós celebrats biennalment, ja està oberta i amb la mateixa data límit de lliurament d’obres: el 31 de gener de 2023. El veredicte es farà públic durant el mes de juliol del 2023. Les obres premiades seran editades per la FCEC, publicades en la seva “Col·lecció Coral” i distribuïdes a totes les entitats federades i d’altres que ho demanin.

Festa de la Música Coral: estrena de les obres premiades
Així mateix, les obres premiades s’estrenaran en el marc de Festa de la Música Coral que tindrà lloc el 3 de març de 2024 al Palau de la Música Catalana. La Festa de la Música Coral, organitzada per l’Orfeó Català, és una celebració de tota la família coral catalana, gràcies a la col·laboració de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC). L’esdeveniment facilita alhora la nova creació de música coral, tant a nivell nacional com internacional, i la recuperació significativa del patrimoni musical de compositors catalans d’èpoques anteriors. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet