ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival de Peralada tanca edició anunciant la creació d'una nova cita per Pasqua

9/8/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-festival-de-peralada-tanca-edicio-anunciant-la-creacio-duna-nova-cita-per-pasqua/

El Festival de Peralada ha tancat la 36a edició, durant la qual ha presentat un total de divuit espectacles que han tingut un 85% d’ocupació i han seguit el model d’especialització i combinació del talent local i artistes internacionals amb produccions de lírica i dansa de nova creació. D’altra banda, la institució crearà una extensió de la cita estival per Pasqua.

La iniciativa respon a la voluntat mostrada sempre de desmarcar-se de la programació de la resta d’esdeveniments musicals de l’estiu i segueix, al mateix temps, el model d’altres festivals europeus. Així, amb l’objectiu de desestacionalitzar i ampliar la programació, a partir de la Setmana Santa de 2023 es presentarà un nou cicle de concerts, que tindran lloc principalment a l’església del Carme.

Aquest és el recinte per on han passat, ja aquest estiu, cantants com Sonya Yoncheva, Lise Davidsen, Ermonela Jaho o Emily D’Angelo, tot i que el gruix de l’oferta d’aquest estiu s’ha celebrat a l’Auditori dels Jardins del Castell, amb produccions pròpies com l’òpera The fairy queen, el concert Sfogava con le stelle amb obres de Raquel García-Tomás, les produccions de Hadrian i Nabucco del Teatro Real de Madrid i els diversos espectacles de dansa, entre molts altres. També han estat creacions pròpies del festival la sessió dedicada a Maria Callas per Monica Bellucci i el concert d’homenatge al tenor Josep Carreras.

Amb gairebé 13.000 espectadors, més de cinc-cents artistes i un pressupost de 3,7 milions d’euros, Peralada posa ara la mirada en el seu proper compromís, The Arts Festival Summit i l’Assamblea General de l’EFA (European Festivals Association), que tindran lloc a la població empordanesa i a la ciutat de Girona el proper mes d’abril. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet