ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'AFOES (associació de fagotistes i oboistes d'Espanya) celebra el seu sisè congrés a Barcelona

1/9/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/lassociacio-de-fagotistes-i-oboistes-despanya-celebra-el-seu-sise-congres-a-barcelona/

Del 2 al 4 de setembre tindrà lloc al Conservatori Municipal de Música de Barcelona (CMMB) el sisè Congrés de l’Asociación de Fagotistas y Oboistas de España (AFOES). El programa d’activitats inclou ponències, recitals, classes magistrals i tallers, així com la creació d’una orquestra i diversos grups de cambra durant els dies de la trobada.

El Congrés, que se celebra finalment després de dos ajornaments, tractarà de temes com l’aplicació de la pràctica interpretativa a l’ensenyament, la innovació educativa, la preparació física i mental del músic, el manteniment de l’oboè i el fagot o la presència dels instruments de doble llengüeta en el flamenc.

També hi haurà classes magistrals i sessions dedicades a la tenora i el tible, a instruments barrocs de doble llengüeta o a repertori com ara els trios per a oboès i corn anglès [Trio per a oboès i corn anglès] de Beethoven o la música francesa per a trio de canyes.

L’habitual convocatòria de la banda del Congrés ha estat substituïda pels grups de lectura, sessions que aplegaran de manera informal diversos grups de músics que tocaran plegats i simultàniament en diverses sales en cada sessió.

Finalment, en el capítol dels concerts, s’estrenarà l’obra Una historia de la Alhambra, un trio per a oboè, fagot i piano encarregat per l’AFOES al compositor Óscar Navarro, que interpretaran els instrumentistes respectius José Antonio Masmano, Joaquín Osca i Jordi Torrent. D’altra banda, els guanyadors de la primera edició del Concurs de Composició de l’AFOES són Juan Méndez, per l’obra Movements; Álvaro Cámara, amb The big treant, i María del Pilar Miralles, amb Abstracciones.

Totes les activitats tindran lloc al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, que col·labora en el Congrés juntament amb el Museu de la Música i l’Ajuntament de Barcelona. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet