ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Auditori acull la segona Biennal de Quartets de Barcelona

12/9/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/lauditori-acull-la-segona-biennal-de-quartets-de-barcelona-que-celebra-el-25e-aniversari-del-quartet-casals/

L’Auditori acull la segona Biennal de Quartets de Barcelona, que celebra el 25è aniversari del Quartet Casals

L’Auditori i el Quartet Casals, que celebra enguany el seu vint-i-cinquè aniversari, dirigeixen conjuntament la Biennal de Quartets de Barcelona, que arriba a la segona edició i actua com a pòrtic de la nova temporada, amb un total de vuit concerts que inclouen tres estrenes mundials i tres estrenes nacionals.

Formacions llegendàries, com els quartets Ébène, Jerusalem, Belcea, Jack i Quiroga, i joves quartets, com els Cosmos, Atenea, Aris i Maurice participaran durant cinc dies en aquest festival que tindrà lloc del 14 al 18 de setembre i que vol convertir Barcelona en punt de referència en l’àmbit del quartet de corda.

El Quartet Casals, que actuarà en el concert inaugural al costat de l’Ébène, també culminarà el festival i, simultàniament, la celebració dels seus vint-i-cinc anys d’existència, amb la interpretació, de manera compartida amb el clavecinista Benjamin Alard, de L’art de la fuga de Johann Sebastian Bach, una obra que serà el fil conductor de la Biennal. En el concert de cloenda, també hi actuarà el Cosmos Quartet i s’hi podrà escoltar l’estrena mundial del Quartet de corda núm. 1 d’Octavi Rumbau, encàrrec de la Biennal.

Altres estrenes mundials que tindran lloc aquests dies a L’Auditori seran obres de Daniel Apodaka i Joan Arnau Pàmies, així com l’estrena nacional de l’obra de Misato Mochizuki In-side de brains. D’altra banda, la compositora Sofia Gubaidulina és la convidada de la temporada 2022-23 a la Sala Oriol Martorell.

A més, la Biennal de Quartets comptarà amb tres activitats complementàries en col·laboració amb altres institucions, com Musethica, l’ESMUC, l’Ateneu Barcelonès o la Filmoteca de Catalunya.

La Biennal de Quartets de Barcelona és una iniciativa del Quartet Casals i l’Auditori de Barcelona, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de l’Institut Ramon Llull. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet