ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival Orgues de Ponent i del Pirineu visitarà catorze poblacions entre setembre i desembre

7/9/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-festival-orgues-de-ponent-i-del-pirineu-visitara-catorze-poblacions-entre-setembre-i-desembre/

L’Associació Amics de l’Orgue de les Comarques de Lleida ha organitzat la vint-i-quatrena edició del Festival Orgues de Ponent i del Pirineu, especialitzat en l’orgue com a instrument principal i que ofereix fins a catorze concerts en diverses poblacions lleidatanes en el transcurs de quatre mesos.

Els recitals d’organistes de reputada professionalitat, juntament amb altres instrumentistes i agrupacions corals, centraran les propostes, que arrencaran, com és habitual, pels volts de la Diada. Així, dissabte 10 de setembre actuarà a Verdú la mezzosoprano Cristina Tena, guanyadora del Concurs de Cant Ciutat de Balaguer, acompanyada a l’orgue per Jordi Pajares. Aquest concert es repetirà al monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes el 9 d’octubre.

Encara al setembre, concretament el dia 30, Laia Magrí, professora de fagot del Conservatori Professional i Municipal de Lleida, actuarà a l’església de Sant Llorenç de Lleida, durant les Festes de Sant Miquel, amb l’organista Miquel González, professor d’orgue del mateix Conservatori.

Aquesta edició del Festival també presentarà una àmplia presència de cant coral, amb quatre concerts. El 9 d’octubre la Coral Canigó de Vic, dirigida per Xavier Solà, actuarà a les Borges Blanques; el 29 d’octubre la Coral Càrmina, dirigida per Daniel Mestre, ho farà a la basílica de Valldeflors de Tremp, en un dels actes de la Fira del Codony; el 20 de novembre el Cor de Noies de l’Orfeó Català, que dirigeix Buia Reixach, cantarà a Santa Maria de l’Alba de Tàrrega, i el 27 de novembre el Cor Zóngora del Vendrell, amb la directora Montserrat Meneses, participarà al cicle al municipi de Torres de Segre.

Altres concerts de cambra seran els programats a la Pobla de Segur, amb el tenora Àlex Vila i l’organista Pau Riuró, el 20 d’octubre; a Talarn, amb el violinista Josep Maria Manresa i Josep Maria Mas i Bonet a l’orgue, el 13 de novembre; a Puigcerdà el tenor Roger Padullés estarà acompanyat novament per l’organista Miquel González, el 10 de desembre, i a Vielha, la soprano Marta Garcia i Cadena i l’organista Izumi Kando hi actuaran el 28 de desembre.

Com a organistes solistes actuaran Josep-Vicent Giner, professor d’orgue del Conservatori Professional de València, a Cervera (13 de novembre), i Pedro-Alberto Sánchez, organista del monestir d’El Escorial, a Sant Llorenç de Morunys (10 de desembre).

Per acabar, el recital del 4 de desembre a Sant Domènec de la Seu d’Urgell combinarà els formats de concert i conferència, a càrrec de l’especialista sobre orgues medievals Cristina Alís, que dissertarà sobre aquest tipus d’instruments i el seu repertori i interpretarà obres amb un orgue portatiu, còpia d’un exemplar medieval. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet