ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

l Liceu celebra La Mercè amb un concert de les obertures de Mozart

24/9/2022 |

 

El Gran Teatre del Liceu se suma als actes de celebració de les Festes de la Mercè de Barcelona amb un concert gratuït destinat a tota la ciutadania amb un programa que inclou les obertures operístiques de W.A. Mozart, amb l'Orquestra Simfònica del Liceu dirigida pel mestre Josep Pons. Serà el divendres 24 de setembre a les 20.45h a la Plaça Major de Nou Barris de Barcelona. Fa 5 anys que el Liceu col·labora en el programa de festa major de la Mercè apropant la música clàssica a tothom i sortint de la zona més cèntrica de la ciutat.

Mozart és un dels compositors imprescindibles per a qualsevol amant de l’òpera per la seva manera de transformar i revolucionar tant el contingut dels seus temes com la descripció psicològica dels personatge. Els personatges de Mozart el converteixen en un creador únic i irrepetible: del llibertí Don Giovanni, passant pel món iniciàtic de la Flauta Màgica, pels entrellats de parella a Cosí fan tutte, per l’atmosfera orientalitzant i llicenciosa al Rapte del serrall, la primera òpera escrita en alemany, a l’anunci de la caiguda del règim aristocràtic amb les Noces de Fígaro, premonitori de la revolució francesa.

L’Obertura és una síntesi, un petit tast del que succeirà al llarg de l’obra. Però en mans de Mozart, i escoltades una darrera l’altra en un mateix concert, les obertures són petites perles d’un tot, on cadascuna d’elles, contenen una energia concreta i l’essència del que s’esdevindrà al llarg de l’òpera.

 

En motiu de les festes de la Mercè, el Liceu+ ofereix l’enregistrament del concert de les obertures de Mozart. El programa és el mateix, i també està interpretat per l’orquestra del Gran Teatre del Liceu i dirigit pel mestre Pons. Aquesta gravació inèdita es va enregistrar al Liceu el desembre del 2020, durant les restriccions establertes per les autoritats sanitàries i sense públic, tal com dictava la normativa del moment.

 

A més a més, també durant el cap de setmana de la Mercè, les entrades de la funció de Don Pasquale del dia 25 de setembre estaran a meitat de preu. El descompte del 50% estarà habilitat a les zones 2, 3 i 4 del teatre i s’activarà amb el codi: MERCE2022 (límit fins 24/09 a les 23:59h).


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet