ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Marta Mathéu i Alex Potter inauguren dimecres vinent el cicle Palau Grans Veus

1/10/2022 |

 

Marta Mathéu i Alex Potter inauguren dimecres vinent el cicle Palau Grans Veus amb obres del Barroc

 

El proper dimecres 5 d’octubre (Sala de Concerts, 20 h), començarà el cicle Palau Grans Veus d’aquesta temporada 2022-23 del Palau de la Música Catalana amb un concert de música barroca a càrrec de la soprano catalana Marta Mathéu, cantant dotada d’un rotund sentit de la musicalitat i un domini del seu instrument, i del contratenor anglès Alex Potter, descrit com “la nova estrella del món del contratenor”. Els acompanyarà l’orquestra barroca Vespres d’Arnadí, dirigida pel seu titular Dani Espasa, amb el programa “Händel, friends and foes” (Händel, amics i enemics).

 

S’interpretaran duets i àries del mateix Händel “enllaçades amb d’altres de compositors propers a ell. Alguns, els podríem considerar com a amics. D’altres, diguem-ne que no tant. Tots ells, però, van ser imprescindibles a l’hora d’esperonar el geni del compositor, i avui els hem d’agrair la seva contribució a forjar una de les grans personalitats de la història de la música”, segons el què explica el musicòleg i periodista Pep Gorgori al programa de mà del concert.

 

De Händel, doncs, es podran sentir peces de “tres obres especialment significatives” per al compositor: Giulio Cesare, “òpera escrita en el seu millor moment, quan acaba d’impulsar la Royal Academy of Music a Londres i cada composició seva és un èxit de taquilla assegurat”; Jephtha, “el seu darrer oratori”; i Theodora, també un oratori “escrit cap al final de la seva vida –n’és, de fet, el penúltim treball–, que Händel “considerava una de les seves millors obres”, explica Gorgori. Peces aquestes intercalades amb les dels “amics” Agostino Steffanni (amb fragments de l’òpera Orlando generoso) i Francesco Geminiani (en aquest cas el Concerto grosso núm. 12, en Re menor, H.143), i dels “rivals” Giovanni Bononcini (Luci barbare spietate) i Attilio Ariosti (“Col nemico di mia pace”, ària de l’òpera Tito Manlio).


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet