ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Palau Digital publica gratuïtament l'estrena mundial de John Williams que Marc Timón va dirigir

29/9/2022 |

 

Palau Digital publica gratuïtament l’estrena mundial de John Williams que Marc Timón va dirigir al Palau el 21 de juny de 2021

 

Palau Digital, la plataforma virtual del Palau que ofereix gratuïtament concerts i continguts divulgatius vinculats a l’oferta musical del Palau de la Música Catalana i l’Orfeó Català, publica a partir d’avui l’estrena mundial del Preludi del díptic Preludi i Scherzo per a piano i orquestra i que també va suposar l’estrena europea de l’Scherzo del compositor John Williams (veure aquí). Una peça que es va interpretar durant el concert titulat “Williams per sempre” que va tenir lloc al Palau de la Música Catalana el 21 de juny de 2021 amb Gloria Cheng, pianista “fetitxe” del compositor americà i que ha intervingut en nombrosos enregistraments i actuacions de la seva obra, i l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la direcció de Marc Timón. El llançament d’aquest fragment del concert coincideix amb les celebracions del norantè aniversari del compositor americà, nascut el 8 de febrer de 1932.

 

“Si el Preludi de Williams destaca per una pulsació lenta, damunt la qual es basteix un motiu que s’entrecreua en el caràcter dialogant que el solista manté amb la secció de corda (els vents hi intervenen poc), l’Scherzo se serveix del planter orquestral complet i un tempo més àgil. Ambdues peces comparteixen estètica contrastant en caràcter a partir d’un llenguatge contemporani no agressiu, llibertat harmònica, tensió rítmica i sentit del color en aquesta obra que pertany al catàleg no destinat a la indústria de Hollywood”, segons el que explicava Albert Ferrer Flamarich, musicògraf i historiador de l’art en el programa de mà del concert.

 

També està disponible a Palau Digital des de fa un temps la resta del concert (veure aquí), que es completava amb la també estrena mundial de The beacon. Tribute to John Williams de Marc Timón, el particular homenatge del compositor català a Williams, i altres bandes sonores de Timón: una selecció del ballet Witches (2009), alguns extractes del film d’animació sobre la història d’un mag, The little wizard (2013), i tres peces de Coliseum (2014).


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet