ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Orfeó Català convida el Cor de Cambra del Conservatori de Girona i l'Orfeó Badaloní al Palau

14/10/2022 |

 

L’Orfeó Català convida el Cor de Cambra del Conservatori de Girona i l’Orfeó Badaloní a cantar al Palau de la Música Catalana diumenge que ve en el marc del projecte Xarxa Coral.

Diumenge que ve, 16 d’octubre (Sala de Concerts, 17 h), el Palau de la Música Catalana acollirà el concert del projecte Xarxa Coral en què l’Orfeó Català, que dirigeix Pablo Larraz, convida enguany el Cor de Cambra del Conservatori de la Diputació de Girona, dirigit per Isabel Mantecón, que celebra el seu 20è aniversari, i l’Orfeó Badaloní, que dirigeix Emmanuel Niubó i que celebra enguany el seu Centenari. Les tres formacions actuaran per separat i al final s’uniran per interpretar quatre cants comuns.

Obrirà el concert, corresponent al cicle La Casa dels Cants, el cor gironí que cantarà obres de Peter Anglea, Joseph Rheinberger, Morten Lauridsen, David Gómez Comino i Luis Aranburu. Seguirà l’Orfeó Badaloní que interpretarà cors d’òpera de Bizet, Offenbach, Verdi, Copland i Gershwin. Per la seva banda, l’Orfeó Català interpretarà Geistliches Lied, op. 30 de Johannes Brahms i L’amor mariner de Manuel Oltra. Finalment, els tres cors cantaran conjuntament l’Ave Maria de Xabier Sarasola, “Va pensiero” de l’òpera Nabucco de Verdi, Joan del Riu de Manuel Oltra (harmonització) i El cant de la Senyera de Lluís Millet, l’himne de l’Orfeó Català, amb que es clourà aquesta festa coral.

El projecte Xarxa Coral és una iniciativa impulsada per l’Orfeó Català que cerca establir relacions, vincles i sinergies amb altres cors de Catalunya. Així, l’Orfeó actua arreu al costat d’altres agrupacions del país i la iniciativa culmina amb concerts de l’Orfeó i les formacions convidades al Palau de la Música Catalana, obrint així l’escenari modernista a les agrupacions corals del país. En l’edició d’enguany, l’Orfeó Català actuarà aquest dissabte, 15 d’octubre, a la catedral de Girona, al costat del Cor de Cambra del Conservatori de Girona, i el dissabte 22 d’octubre ho farà a l’església de Sant Josep de Badalona. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet