ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Maten el director de la Filharmònica de Kherson després de negar-se a tocar per als ocupants

16/10/2022 |

 

https://www.ccma.cat/324/maten-el-director-de-la-filharmonica-de-kherson-despres-de-negar-se-a-tocar-per-als-ocupants/noticia/3190352/

L'exèrcit ucraïnès desplega 60.000 homes a la regió en un intent de reconquerir les regions del sud del país

El director de la Filharmònica de Kherson, Iuri Kerpatenko, ha estat assassinat a trets per l'exèrcit rus aquest diumenge després de negar-se a tocar per a les tropes ocupants, que continuen controlant aquesta regió del sud d'Ucraïna.

Segons ha denunciat el Ministeri de Cultura i Informació ucraïnès en una publicació a les xarxes, Kerpatenko ha estat assassinat a casa seva. Sembla que després de negar-se a tocar per als militars russos, l'haurien "castigat" entrant violentament a casa seva i disparant-li mortalment.

Els mitjans ucraïnesos ja s'han fet ressò de la notícia. Segons publiquen, el passat 1 d'octubre, Dia Internacional de la Música, els ocupants russos de la regió de Kherson volien fer un concert amb la participació de l'orquestra de cambra Gilea.

L'objectiu de les autoritats prorusses, que controlen la ciutat des del març, era que aquest concert demostrés la tornada a una vida pacífica a la regió. Però el director de la Filharmònica es va negar a participar-hi, precisament per estar organitzat pels russos.

Mentrestant, l'exèrcit ucraïnès continua el seu desplegament en zones properes a Kherson i Mikolaiv.

Segons algunes fonts, hi ha uns 60.000 soldats desplegant-se al voltant d'aquestes regions i, de fet, ja hauria començat l'ofensiva ucraïnesa per recuperar aquests territoris del sud del país, actualment en mans russes. 


3/24

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet