ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Yo-Yo Ma i Kathryn Stott donen el tret de sortida a la nova temporada de BCN Clàssics

17/10/2022 |

 

BCN Clàssics inaugura la seva 7ª temporada de la mà del reconegut violoncel·lista Yo-Yo Ma, acompanyat de la pianista Kathryn Stott, el proper 25 d’octubre a l’Auditori. Compartint escenaris des de fa més de 35 anys, els dos músics ens oferiran un repertori ple de matisos de diferents cultures, amb peces destacades de Dvořák, Mendelssohn, Bloch i Piazzolla.

Ambdós solistes col·laboren plegats des de 1985. Una unió que, per aquest concert, ens proposa un programa de més de dues hores que es basa en les arrels populars com a fil conductor. El so de Felix Mendelssohn obrirà el repertori, amb Song Without Words, Op. 109; que es combinarà amb altres peces com From Jewish Life, d’Ernest Bloch; Quatre peces romàntiques de Antonín Dvořák; i clàssics d’Astor Piazzolla, entre molts altres.

Yo-Yo Ma és una figura prodigi del violoncel, instrument que toca des dels quatre anys. Fill de pares xinesos que vivien a París i format a Nova York, Yo-Yo Ma ha enregistrat més de cent àlbums, ha guanyat dinou premis Grammy i ha actuat davant de nou presidents dels Estats Units. També ha estat guardonat amb nombrosos reconeixements com la Medalla Nacional de les Arts i la Medalla Presidencial de la Llibertat, és Missatger de la Pau de l’Onu des de 2006 i una de les cent persones més influents del 2020 segons la revista Time.

Per la seva banda, Kathryn Stott es va formar amb Nadia Boulanger i Vlado Permuter, i, al 1978, es va convertir en la guanyadora del Concurs Internacional de Piano de Leeds. Actualment, és la directora artística del Festival Australià de Música de Cambra i dona classes a l’Acadèmia de Música d’Oslo.

Fa més de dos anys que la ciutat de Barcelona espera la visita d’un dels millors violoncel·listes del món, després que en l’edició 2020 de BCN Clàssics, aquest concert s’hagués de cancel·lar per la pandèmia Covid. De fet, l’últim disc del duet “Songs of comfort and hope” es va gravar just després per donar suport davant la por i l’aïllament d’aquella situació, i ja ha superat els 20 milions d’oients.

Les entrades del concert es poden adquirir al web www.bcnclassics.cat i el preu oscil·la entre els 30€ i els 160€. Els abonats a les diverses modalitats dins el cicle BCN Clàssics compten amb significants descomptes en el preu de les entrades. L’endemà del concert de Barcelona, els dos solistes repetiran a la ciutat de Madrid, a l’Auditorio Nacional, de la mà d’Ibermúsica.

Yo-Yo Ma i Kathryn Stott són els primers solistes d’una temporada que aplega grans noms de la música clàssica: el llegendari Zubin Mehta dirigirà l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera; l’estrella del piano Yuja Wang, actuarà amb la prestigiosa orquestra londinenca Philharmonia Orchestra, dirigida per Santtu-Matias Rouvali, i el pianista Evgeni Kissin oferirà un complert recital de piano.

El nou cicle de concerts 22/23 també comptarà amb orquestres simfòniques de primer nivell internacionals: el Cor i Orquestra Simfònica de Milà, que sota la direcció de Claus Peter Flor oferirà el seu primer concert a Barcelona dels últims 20 anys; l’Orchestre des Champs-Élysées amb Philippe Herreweghe al capdavant i l’Orquestra Simfònica de Ràdio Frankfurt sota la batuta de Alain Altinoglu i el solista Denis Kozhukhin al piano. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet