ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Anne-Sophie Mutter torna al Palau de la Música Catalana amb un quartet de corda

17/10/2022 |

 

El concert inclou l’estrena del Quartet de Jörg Widmann dedicat a Mutter.

El proper dijous 20 d’octubre (Sala de Concerts, 20 h), el Palau de la Música Catalana proposa el concert “Anne-Sophie Mutter & friends” que suposa el retorn de la reconeguda violinista a la Sala modernista, en aquesta ocasió en format de quartet de corda al costat de Ye-Eun Choi (violí), Vladimir Babeshko (viola) i Pablo Ferrández (violoncel), en un dels concerts destacats de la temporada del Palau i del cicle Palau 100. Descoberta i apadrinada per Herbert von Karajan, durant més de quatre dècades la violinista alemanya ha estat present a les principals sales de concerts d’arreu del món, tot destacant a l'escena internacional de la música clàssica com a solista, mentora i visionària.

El concert, que es va posposar a causa de la pandèmia, proposa una mirada clàssica i contemporània del quartet de corda. Un concert de cambra especialment brillant en què s’interpretaran el Quartet de corda núm. 1 en Mi bemoll Major, op. 20 de Haydn, el Quartet de corda núm. 2 en Sol major, op. 18 de Beethoven i l’estrena a l’Estat espanyol del Quartet de corda núm. 6, “Study on Beethoven” de Jörg Widmann, obra dedicada a Mutter i estrenada a Tòquio el 2020. Dues propostes clàssiques al costat de l’obra de Widmann, peça que és un “estudi intens de l’art únic i consumat de la composició de Quartets de Ludwig van Beethoven”, en paraules del mateix compositor.

Una hora abans de l’inici del concert (19 h, Petit Palau, entrada lliure) tindrà lloc la sessió divulgativa “Parlem de...” entorn el concert a càrrec de Carlos Calderón, Doctor en humanitats i divulgador musical. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet