ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Yo-Yo Ma rep el prestigiós premi Birgit Nilsson per la seva contribució al món de la música

19/10/2022 |

 

Yo-Yo Ma ha rebut aquesta nit el prestigiós premi Birgit Nilsson a la ciutat d'Estocolm. Com ja es va anunciar el passat mes de maig, el violoncel·lista rebria aquest honor com a reconeixement per la seva contribució al món de la música al llarg de tota la seva trajectòria. Els reis de Suècia, Carles XVI Gustau i Sílvia, han estat presents a la cerimònia. És la primera vegada que aquest honor, que celebrava la seva cinquena edició, s'atorga a un instrumentista.

Acompanyat pel Cor i Orquestra Filarmònica Reial d'Estocolm, dirigits per Patrik Ringborg, i el Cor Radio, dirigit pel seu director principal Kaspars Putniņš, Yo-Yo Ma ha realitzat un emotiu discurs d'agraïment, dedicat "a la música, a la gent i al planeta", segons paraules explícites del músic. I ha confirmat que l'import del premi, valorat en 1 milió de dòlars (960.000€) anirà destinat a projectes relacionats amb la preservació de la natura i a assumptes internacionals.

La pianista Kathryn Stott, amb qui Yo-Yo Ma col·labora des de fa més de 35 anys, ha dedicat unes paraules prèvies a l'entrega del premi, en reconeixement del seu company. En la cerimònia també hi han estat presents els solistes Amalie Stalheim (violoncel·lista), les sopranos Maria Bengtsson i Johanna Wallroth, i la mezzosoprano Emma Sventelius.

Yo-Yo Ma inaugura la 7ª temporada de BCN Clàssics, juntament amb Kathryn Stott, el proper dia 25 d'octubre a L'Auditori. Els dos músics ens oferiran un repertori ple de matisos de diferents cultures, amb peces destacades de Dvořák, Mendelssohn, Bloch i Piazzolla. Fa més de dos anys que la ciutat de Barcelona espera la visita d’un dels millors violoncel·listes del món, després que en l’edició 2020 de BCN Clàssics, aquest concert s’hagués de cancel·lar per la pandèmia Covid. L'endemà, el dia 26, també estaran presents a l'Auditorio Nacional de Madrid, de la mà d'Ibermúsica.  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet