ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Primer Palau estrena nou de format amb una marató de set concerts aquest dissabte

20/10/2022 |

 

El proper dissabte 22 d’octubre (Sala de Concerts, d’11.30 a 18 h), tindrà lloc la vint-i-setena edició del cicle-concurs El Primer Palau que enguany estrena un nou format i es presenta com una marató de set concerts. Amb una entrada única a 20 euros, el públic podrà entrar i sortir a tots els passis que desitgi i, a més, votar durant la jornada el concert preferit. Impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, el cicle gaudeix per vint-i-dosè any consecutiu del patrocini exclusiu de Mitsubishi Electric. Els concerts de dissabte s’enregistraran per ser emesos en un futur a la plataforma Palau Digital. El Primer Palau dona l’oportunitat de debutar a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana i s’ha consolidat com una de les plataformes més sòlides que els joves músics poden trobar per gaudir de les primeres experiències de concert amb les màximes condicions de rigor i professionalitat, alhora que esdevé un aparador de l’excel·lència musical de les generacions emergents de joves intèrprets de música clàssica. Aquest any hi participaran deu joves artistes: el Quartet Atenea (format pels catalans Gil Sisquella, violí, Jaume Angelés, violí, i Bernat Santacana, viola, i el gallec Iago Domínguez, violoncel), Ariadna Chmelik (violoncel), Marta Cubas (acordió), Aida Gimeno (soprano), Alexis Hatch (violí), Daniel Molina (clarinet) i Alexandra Nowakowski (soprano), els quals presentaran programes de diverses sensibilitats.

La marató començarà a les 11.30 h (obertura de portes a les 11 h) amb l’actuació de la violinista Alexis Hatch, de nacionalitat espanyola i nord-americana, amb obres de Mozart, Sarasate i Wieniawski, acompanyada per la pianista Natalie Schwamova. Seguiran els concerts del clarinetista de Tenerife Daniel Molina, amb obres de Brotons i Bassi, acompanyat pel pianista Javier Negrín (12.10 h); la violoncel·lista suïsso-catalana Ariadna Chmelik, que tocarà obres de Guix, Grieg i Xostakóvitx, acompanyada pel pianista Pedro Borges (12.50 h), i la soprano coloratura polonesa-nord-americana Alexandra Nowakowski, acompanyada pel pianista Michał Biel, tancarà la primera part matinal amb obres de Sabatés, Szymanowski, Granados i Moniuszko (13.30 h).

Després de la pausa per dinar, la marató continuarà a les 16 h amb el concert de l’acordionista càntabra Marta Cubas, proposada per Juventudes Musicales de España, amb obres d’Hosokawa, Soler, Zorn i Albéniz. Seguirà l’actuació del Quartet Atenea, amb obres de Britten, Purcell, García-Tomás i Debussy (16.40 h), i la soprano segoviana Aida Gimeno, acompanyada pel pianista Carlos Sanchis, tancarà la marató amb obres de Poulenc, Duparc, Mompou i Montsalvatge (17.20 h). Els concerts tindran una durada aproximada de 30 minuts.

Des de l’any 2020, la convocatòria d’El Primer Palau és oberta a músics de la Unió Europea, amb el suport del programa Classical Futures Europe, promogut per la plataforma ECHO per recolzar la difusió i promoció dels joves talents membres de la Unió Europea.

El concert de cloenda d’El Primer Palau 2022 tindrà lloc el dijous 17 de novembre (Sala de Concerts, 20 h) amb l’entrega de premis als guanyadors i l’actuació del pianista Eudald Buch, guanyador del Premi El Primer Palau 2021, amb obres de Chopin i Skriabin. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet