ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Le Concert des Nations amb Savall tocarà a Pezinok i a Bratislava per a comunitats de refugiats

24/10/2022 |

 

Savall, amb Le Concert des Nations, tocarà a Pezinok per a un grup de persones de comunitats vulnerables d'aquesta població i també a Bratislava per la comunitat ucraïnesa refugiada d'aquesta ciutat.

Jordi Savall, amb el suport de l’ajuntament de Pezinok, oferirà dos concerts solidaris. El primer concert tindrà lloc el dissabte 29 d’octubre al Pezinské Kultúrne Centrum i està adreçat a persones de les comunitats més vulnerables d’aquesta ciutat. El segon, tindrà lloc el diumenge 30 d’octubre a la sala Moyzesova Hall de la Universitat de Bratislava. Aquest concert està organitzat amb el suport de l’ajuntament de Pezinok i de la facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Bratislava i s’ofereix a la comunitat ucraïnesa a Bratislava amb la col·laboració d’Andrii Sukhanov, director artístic de la companyia de dansa clàssica del Košice State Theatre.

Aquests dos concerts estaran interpretats per 14 músics de l’orquestra del Mestre Savall, Le Concert des Nations, sota la seva direcció. Alguns d’ells han estat audicionats i seleccionats aquest any per participar a les acadèmies professionals del projecte YOCPA, com a part de la Young Orchestra and Choir Professional Academy (YOCPA Project); altres són joves músics que han treballat amb Jordi Savall i Le Concert des Nations en projectes anteriors.

El projecte YOCPA vol recuperar i promoure l’herència musical europea amb la formació de noves generacions de músics tot acompanyant-los en el camí per assolir l’escena concertística professional d’Europa. El projecte combina el treball pedagògic de músics professionals de gran trajectòria (professors) amb el procés d'aprenentatge dels músics emergents (estudiantes) a través d'acadèmies presencials i digitals.

A més de donar l’oportunitat a aquests joves de tocar en sales de concerts dels principals auditoris i festivals europeus, el projecte té el propòsit d’acostar la música a diferents grups i comunitats d’Europa que no tenen un accés fàcil a l’art i a la cultura.

El títol d’aquests concerts és “Le Goût Réunis (1670-1780)” amb obres mestres del període barroc com la suite de Le bourgeois gentilhomme de Jean-Baptiste Lully, Battalia de Heinrich Ignaz Franz Biber, The Fairy Queen de Henry Purcell, Concerto IV in Re Maggiore d’Angelo Corelli, Música sinfónica los ministriles d’Antonio Rodríguez de Hita i La musica notturna di Madrid de Luigi Boccherini.

El YOCPA Project està liderat per la Fundació Centre Internacional de Música Antiga i rep el suport de la Unió Europea.  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet