ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Biblioteca de Catalunya organitza una edició de la jornada Pedrellianes

26/10/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/la-biblioteca-de-catalunya-organitza-una-nova-edicio-de-la-jornada-pedrellianes-amb-el-titol-connexio-pedrell/

La sisena edició de la jornada Pedrellianes, que la Biblioteca de Catalunya organitza des de 2017, se centrarà en la figura del compositor i musicòleg Felip Pedrell, del qual la sessió pren el nom i de qui enguany es commemora el centenari de la mort.

La trobada tindrà lloc dijous, 17 de novembre a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya, de 9.30 h a 13.30 h, i s’estructurarà en tres taules que pretenen tractar el seu llegat musical i musicològic, però també el personatge i el seu entorn, el seu fons documental i els seus deixebles.

Així mateix, es vol relacionar la seva figura amb altres àmbits culturals i destacar el seu paper de connexió entre el passat i el futur, els mestres clàssics i els més joves i la música popular i l’obra contemporània.

La periodista Ana María Dávila moderarà les dues primeres taules, una sobre el personatge i el seu fons en què participaran Albert Curto, director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, Romà Escalas, representant de l’Institut d’Estudis Catalans, i Rosa Montalt, cap de la Secció de Música de la Biblioteca de Catalunya, i una altra sobre els seus deixebles i el seu entorn, amb presència de Francesc Cortès, doctor en Musicologia i professor titular de la UAB, Antonio Ezquerro, doctor en Musicologia i investigador científic del CSIC, i Jorge de Persia, representant del Museu Isaac Albéniz de Camprodon.

Finalment, la jornada es clourà amb una tercera taula moderada per Pilar Subirà, en la qual prendran part Francesc Fontbona, doctor en Filosofia i Lletres i historiador d’art, especialitzat en l’època contemporània i Maria Planellas, doctora en Estudis Lingüístics, Literaris i Culturals.

L’assistència a la jornada Pedrellianes és gratuïta i es pot seguir tant presencialment com de manera telemàtica, però cal inscriure-s’hi a través de la pàgina web de la Biblioteca de Catalunya. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet