ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Vuit concerts donen forma a la temporada 2022 del cicle Música d'Ara de l'ACC

26/10/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/vuit-concerts-donen-forma-a-la-temporada-2022-del-cicle-musica-dara-de-lacc/

L’Associació Catalana de Compositors (ACC) presenta la temporada de concerts 2022 Música d’Ara, el cicle de concerts dedicat a la música contemporània que tindrà lloc aquesta tardor, del 3 de novembre a l’1 de desembre, amb vuit concerts en quatre escenaris diferents, en què es podran sentir obres de més de cinquanta compositors.

La Sala Mompou de la seu de la SGAE a Barcelona acollirà la majoria dels concerts (a les 19.30 h). Hi actuaran el duo de flauta i guitarra format per Eduard Sánchez i Jacob Cordover, amb obres de Xavier Boliart, Manel Burgos de la Rosa, Jordi Codina, Sergio Fidemraizer, Cruz López de Rego, Joan Carles Martínez i Miquel Pardo, el 3 de novembre; Joan Bagés, electrònica i imatge, ho farà amb obres de Mercè Capdevila, Christiaan de Jong, Andrés Lewin-Richter, Maria Teresa Roig, Jordi Rossinyol i obra pròpia, el 10 de novembre; la pianista Pilar Valero, actuarà amb obres de Ramon Andreu, Antonio Ballestín, Josep Cercós, Edmundo Eckart, Entic Fusté, Lluís Gásser, Marian Márquez, Daniel Muñoz Osorio i Joan Riera, el 17 de novembre; per la seva part, la soprano Adriana Aranda i la pianista Anna Fernández interpretaran obres de Benet Casablancas, Carles Eroles, Domènec González de la Rubia, Joan Josep Gutiérrez Izquierdo, Francisco José Martín Jaime, Antonio Noguera, Alla Penkina, Concepció Ramió i Mariona Vila, el 24 de novembre, i el pianista Feodor Veselov interpretarà obres de Llorenç Balsach, Marcos Bosch, Eduardo Diago, Giuliana di Pietro, Víctor Estapé, Enric Ferrer, Sira Hernández, Jordi Parramon, Josep M. Pladevall i Abraham Tena, l’1 de desembre.

L’Auditori Can Roig i Torras de Santa Coloma de Gramenet (a les 19 h), acollirà el dia 11 de novembre el concert del guitarrista Carles Herraiz, que interpretarà obres de Lluís M. Bosch, Alicia Coduras, Christiaan de Jong, Lluís Gásser, Armand Grèbol, David Llorens, Marcel Olm, Maria Rosa Ribas, Antonio Velasco i Víctor Vallés, mentre que a l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona (a les 20 h) tindrà lloc el 17 de novembre el concert de l’orquestra de cordes Styria, amb obres d’Anna Bofill, Albert de la Fuente, Ronald de Roeck, Sara Ramos, Jesús Rodríguez Picó, Adolfo Villalonga i Gloria Villanueva. Finalment, el dia 25 de novembre, a l’Espai L’Amistat de Premià de Mar (a les 20 h), repetiran el concert del dia anterior la soprano Adriana Aranda i la pianista Anna Fernández.

L’ACC (Premi Nacional de Música 1990) és una entitat privada de caràcter no lucratiu creada el 1974. Actualment consta de 150 socis –dels quals 126 són numeraris i la resta, col·laboradors–, i el president és el compositor Domènec González de la Rubia. La seva tasca principal és difondre la música contemporània i la música nova, primordialment dels seus membres. A través de l’Associació, la major part dels compositors simfònics catalans tenen l’oportunitat d’estrenar o, almenys, programar una obra per temporada. Cada any l’ACC programa al voltant d’una cinquantena d’obres, de les quals una trentena són estrenes. L’ACC forma part de la Federació d’Associacions Ibèriques de Compositors (FAIC). 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet