ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Cor i l'Orquestra Simfònica de Milà reten homenatge al Rèquiem de Verdi

3/11/2022 |

 

BCN Clàssics continua amb la seva 7ª temporada programant la gran peça simfònica-coral de tots els temps, el Rèquiem de Giuseppe Verdi, el 8 de novembre a L’Auditori. El director alemany Claus Peter Flor dirigirà l’Orquestra Simfònica de Milà, juntament amb Massimo Fiocchi Malaspina, encarregat del Cor.

El Rèquiem de Giuseppe Verdi va ser estrenat el 1874 amb un èxit enorme i s’ha convertit en un imprescindible que cal veure almenys una vegada a la vida. Verdi va escriure aquesta obra poc temps després de la seva òpera Aida com a homenatge al seu amic Alessandro Manzoni, amb qui compartia els valors del Risorgimento. A més, la part “Libera me” la pren de la Missa per Rossini que havia escrit juntament amb altres compositors després de la mort del mencionat.

L’Orquestra Simfònica de Milà, fundada el 1993 per Vladimir Delman i Luigi Corbani, s’ha consolidat des de fa uns anys com una de les formacions italianes més rellevants. Al capdavant, des de 1999 fins avui dia, hi ha hagut tres directors musicals d’altíssim prestigi: Riccardo Chailly (1999-2005), que va aconseguir que l’orquestra s’imposés com una de les institucions musicals de referència en el panorama nacional i internacional; Xian Zhang (2009-2016), primera directora que va assumir un càrrec similar a Itàlia; i finalment, Claus Peter Flor n'ha estat el director titular des de 2017-2018 i recentment n'ha estat nomenat director emèrit.

Peter Flor, d’origen alemany, és respectat i admirat arreu del món pel fet de ser un director d’orquestra amb una musicalitat excel·lent i per la seva carrera internacional dedicada al gran repertori d’àrea germànica. El 1984 va ser nomenat director musical de la Konzerthausorchester de Berlín i el 1988 va debutar amb la Berliner Philharmoniker. En els darrers anys, ha dirigit amb gran èxit orquestres com la London Symphony i l’Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia de Roma. A més a més, Claus Peter Flor també té una dilatada experiència en l’àmbit del teatre líric, havent dirigit òperes arreu d’Europa.

Les veus les posaran la soprano Carmela Remigio, guardonada amb el prestigiós Premi Abbiati i Piccinni; la mezzo soprano Anna Bonitatibus, que va debutar a La Scala el 1999 amb Don Giovanni sota la batuta de Riccardo Muti; el tenor Valentino Buzza, guanyador de diversos concursos internacionals i intèrpret de multitud de papers principals; i el baix Fabrizio Beggi, guanyador del Concorso Internazionali per Cantanti «Toti Dal Monte» on va debutar.

Per la seva banda, Massimo Fiocchi Malaspina, dirigirà el Cor Simfònic de Milà, institució creada el 1998 per abordar el repertori operisticosimfònic, cambrístic i polifònic des del barroc fins al segle XX i estretament vinculat a les activitats de l’Orquestra.

 

Les entrades del concert es poden adquirir al web www.bcnclassics.cat i el preu oscil·la entre els 20€ i els 82€. Els abonats a les diverses modalitats dins el cicle BCN Clàssics compten amb significants descomptes en el preu de les entrades. L’endemà de l'esdeveniment a Barcelona, es podrà gaudir del mateix concert a la ciutat de Madrid, a l’Auditorio Nacional, de la mà d’Ibermúsica. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet