ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Una selecció de cantaires dels cors de l'Orfeó Català es posen a les mans de Lluís Vilamajó

9/11/2022 |

 

Una selecció de cantaires dels cors de l’Orfeó Català es posen a les mans de Lluís Vilamajó per oferir un concert de música de cambra al Petit Palau. El concert és el colofó d’uns tallers de cant dirigits per Vilamajó que han tingut lloc durant dos caps de setmana.

El diumenge que ve, 13 de novembre (12 h), el Petit Palau acollirà el concert Taller Veus de l’Orfeó amb Lluís Vilamajó, amb una selecció de 25 cantaires de l’Orfeó Català, el Cor Jove de l’Orfeó Català i el Cor de Noies de l’Orfeó Català. El concert és el colofó d’uns tallers de cant coral durant dos caps de setmana que ha impartit Lluís Vilamajó amb un equip de músics, cantants i lingüistes professionals amb l’objectiu d’apropar als cantaires una nova manera de treballar, més cambrística, i crear noves sinergies entre els cantaires de les formacions. Lluís Vilamajó, de reconeguda trajectòria professional i lloat pel seu treball amb el so i la seva màgia amb les persones, torna al Palau de la Música Catalana aquesta temporada com a director col·laborador dels cors, després d’uns anys en què va fundar el Cor de Noies de l’Orfeó Català, l’any 2000, i va ser director del Cor Infantil de l’Orfeó Català.

Aquest Taller forma part del projecte de Pablo Larraz, que al setembre va assumir la direcció de l’Orfeó Català (fins ara n’era el director principal) i del Cor Jove, així com la direcció artística de l’Escola Coral, amb l’objectiu de desenvolupar un projecte comú per als cors de l’Orfeó, tot potenciant els vincles entre les formacions, i amb la participació de destacats col·laboradors. En aquesta ocasió, han format part de l’equip de Vilamajó: Marc Díaz a l’orgue positiu, el pianista Jordi Armengol com a repertorista, Pablo Larraz i Oriol Castanyer (codirector del Cor Jove) en el treball amb quartets, i Rochsane Taghikhani com a coach de dicció en llengua alemanya. També la soprano Anaïs Oliveras, la mezzosoprano Eulàlia Fantova, el tenor David Hernández i el baríton Ferran Albrich han format part de l’equip formatiu del taller. Aquests cantants intervindran al concert final, en què s’interpretaran obres Richard Farrant-John Hilton, William Byrd, Henry Purcell, Heinrich Isaac, Michael Praetorius, Hans Leo Hassler, Heinrich Schütz, J. Ch. Bach, J. M. Bach, J. S. Bach i Felix Mendelssohn. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet