ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Trio Pedrell celebra el desè aniversari amb un homenatge a Felip Pedrell

10/11/2022 |

 

El Trio Pedrell celebra el seu desè aniversari amb un homenatge a Felip Pedrell dilluns que ve al Petit Palau.

El proper dilluns 14 de novembre (Petit Palau, 20 h), el Trio Pedrell, que enguany celebra el seu 10è aniversari, es presentarà per primera vegada al Palau de la Música Catalana amb un concert en homenatge a Felip Pedrell, en commemoració del centenari de la seva mort. Format per Christian Torres, violí, Òscar Alabau, violoncel i Jordi Humet, piano, el trio ha desenvolupat la major part de la seva carrera fora de Catalunya i actualment és reconegut per seva qualitat i força interpretatives.

La formació interpretarà un programa amb obres de Felip Pedrell i Robert Gerhard, el seu alumne més universal. “La relació establerta, al llarg de la història, entre mestres i deixebles és una de les temàtiques més apassionants de la historiografia musical. Perquè, precisament, del contacte i de la influència recíproques és com s’arriben a forjar grans personalitats musicals com les que avui ens presenta el Trio Pedrell”, segons el què explica Oriol Pérez Treviño al programa de mà de concert. Així, es podran sentir el Nocturns op. 55 de Pedrell, obra emblemàtica del compositor per a aquesta formació, i el Trio núm. 2, en La bemoll major de Gerhard, estrenat el 2 de març de 1922 al Palau de la Música Catalana i que va dedicar al seu mestre. El concert, corresponent al cicle Petit Palau Cambra, es completarà amb una de les grans obres per a trio de cordes com el Trio núm. 1, en Re menor, op. 49 de Felix Mendelssohn. Aquest mateix programa, de celebració del 10è aniversari i commemoració del centenari de la mort de Felip Pedrell, s’ha presentat a diverses ciutats catalanes.

El Trio Pedrell porta el nom de Felip Pedrell per recuperar en la memòria col·lectiva la figura del compositor, musicòleg, editor i etnomusicòleg català, que va ser un dels pares de la música nacionalista espanyola i que va exercir una gran influència, sens dubte, en personatges com Enric Granados, Issac Albéniz, Manuel de Falla o Robert Gerhard. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet