ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Maëlys Robinne, Gabriella Noble, i Timothy Edlin, guanyadors de les Salvat Beca Bach.

16/11/2022 |

 

Creada en 2014 per la Fundació BZM (Pau Jorquera i Daniel Tarrida) amb l'impuls i el mecenatge de la Fundació Salvat, la beca compta amb el suport i la programació musical de la Fundació Bachcelona i el Bach Collegium Barcelona. La SALVAT BECA BACH, i amb la col·laboració del Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu i el Teatro Real de Madrid.

La dotació econòmica de la beca aportada per la Fundació Salvat enguany ha augmentat a 5.000 euros per a cadascun dels premiats. L'objectiu principal de la beca és la voluntat de potenciar a joves cantants de música antiga d'entre 18 i 35 anys d'edat i convertir-se en una plataforma de referència en el sector de la música barroca, que doni visibilitat als nous talents del cant.

També es vincula amb la participació de diferents concerts que es programaran al llarg de la temporada 2022 / 2023, en els quals estaran acompanyats per músics amb una sòlida trajectòria en el món de la interpretació amb instruments barrocs i criteris històrics.

Els concerts que aporta la Salvat Beca Bach son:
11 i 17 de desembre de 2022 - Concert de presentació amb María Espada
11.12.22 Palau de la Música Catalana
17.12.22 Auditori Enric Granados de Lleida
Del 26 març al 2 d’abril de 2023
Concert en el Recinte Modernista de Sant Pau
Concert en el FeMAS (Festival Música Antigua de Sevilla)
9 d’abril de 2023
Concert de clausura en la Semana de Música Religiosa de Cuenca
Del 9 al 12 de juliol de 2023
Concert inaugural Festival Bachcelona amb Masaaki Suzuki
Cantates BWV 71 y BWV 119
Del 25 de juliol al 6 d’agosto de 2023
Concert clausura Festival Bachcelona
Concert en el FeMAP (Festival Música Antigua dels Pirineus)
Concert en el Festival Bach de Saint-Donat

La Fundació Salvat atorga anualment, des de la seva creació l'any 2014, la SALVAT BECA BACH (SBB) a joves cantants que desitgen especialitzar-se en la interpretació de Música Antiga. En aquesta 9a edició corresponent a l'any 2023, el jurat ha decidit concedir la SALVAT BECA BACH a la soprano francesa resident a Barcelona, Maëlys Robinne, la mezzosoprano britànica Gabriella Noble, i el també britànic, Timothy Edlin, baix.

Considerant que la SBB ofereix una agenda de concerts de gran rellevància al llarg del 2023, el Jurat de la Final de la SBB’23 ha valorat oportú, enguany, deixar vacant la plaça de tenor, per considerar que els candidats no aconseguien els estàndards de maduresa vocal i coneixement del llenguatge propi de la interpretació de Música Antiga. Per a ocupar la seva plaça en els concerts programats per a la temporada 2023, s'optarà per tenors becats en anteriors edicions.

El resultat final ha sorgit de les deliberacions d'un Jurat format per membres de reconegut prestigi del món de les institucions musicals del país com són Víctor Garcia de Gomar, director artístic del Gran Teatre del Liceu i Pablo Larraz, director principal del Orfeó Català, dos representants de la crítica musical, Maricel Chavarria, periodista de La

Vanguardia i Jorge de Pèrsia, critico de La Vanguardia; conjuntament amb els impulsors de la SALVAT BECAT BACH, Javier Peris, president de la Fundació Salvat, Pau Jorquera, Bach Collegium Barcelona i Daniel Tarrida, Fundació Bachcelona.

En aquesta edició de la Salvat Beca Bach, s’han presentat 81 candidats dividits per:
• 36 sopranos
• 22 Alto /alto contra
• 8 tenors
• 15 baixos
Del total de inscrits, 48 participants eren espanyols i 33 candidats estrangers, arribats d’11 països diferents.

A nivell organitzatiu, es va realitzar una primera selecció basada en els vídeos que van enviar tots els aspirants com a requisit per a la seva inscripció en la SBB’23. Es van triar 32 cantants per a la fase d'audicions presencials al Palau de la Música Catalana i - al Teatre Real de Madrid els dies 6 i 7 d'octubre. Finalment, 12 aspirants van ser convocats a l'Audició Final en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el passat 27 d'octubre. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet