ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

'Il trittico' de Puccini torna al Liceu 35 anys després

16/11/2022 |

 

Il trittico conjuga tres òperes– Il tabarro, Suor Angelica i Gianni Schicchi – i es podrà veure del 27 de novembre al 15 de desembre a la Sala Gran del Liceu dirigida per la directora finlandesa Susanna Mälkki.

Sense renunciar al seu segell especial, Puccini signa aquestes tres joies: un thriller del Sena (Il tabarro), el patiment, la mort i la glorificació d’una mare-monja a qui han pres el fill (Suor Angelica) i una sàtira que parla amb humor d’un testament i la suplantació del difunt per canviar-lo (Gianni Schicchi).

La producció de Lotte de Beer de la Bayerische Staatsoper de Munic ofereix un espectacle únic on es desenvolupa l’acció en un espai tancat per parets corbes on les tres partitures queden connectades per la idea de la mort. La directora situa l’acció en un túnel amb diferents graus d’il·luminació que simbolitza el pas de la vida al més enllà.

Les tres òperes inclouen un repartiment internacional i nacional de luxe amb Lise Davidsen, Ermonela Jaho, Ambrogio Maestri, Daniela Barcellona o Ruth Iniesta, entre d’altres.

L’obra Il trittico està inspirada en els retaules medievals i en l’estructura de la Divina Comèdia de Dante i és concebuda com una experiència operística integral en tres parts que De Beer respecta i integra amb una escenografia comuna

Puccini va completar l’ambiciós projecte l’Il trittico al tram final de la seva carrera i suposa una de les obres menys representades per la seva dificultat formal i tècnica. Després de 35 anys sense programar-se com a unitat, el retorn del títol al Liceu suposa una oportunitat excepcional per gaudir d’un espectacle únic

El dia 3 de desembre es podrà veure per la plataforma digital del Liceu el directe de la funció d’Il trittico, el segon títol de l’abonament digital Liceu+LIVE. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet