ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Torna el cicle Km0 de BCN Clàssics

17/11/2022 |

 

BCN Clàssics aposta per la música clàssica i programa per segona vegada el cicle Km0. Un total de tres concerts, concentrats entre novembre i gener, per donar visibilitat a intèrprets i autors del nostre país. Els convidats seran Noelia Rodiles, Feliu Gasull i Imma Santacreu & Hèctor Parra. El cicle és paral·lel a la temporada 22/23 de BCN Clàssics, que segueix programant els millors solistes i orquestres internacionals.

El tret de sortida serà aquest 26 de novembre amb la pianista asturiana Noelia Rodiles que ens oferirà un complert recital amb peces de Martín Sánchez Allú, Joan Magrané, Raquel García Tomás i Jesús Rueda. Així com també de David del Puerto, amb una obra encarregada per ella mateixa, Seis caprichos sin titulo.

Rodiles és convidada a actuar regularment a les principals sales d’Espanya, com ara l’Auditori Nacional de Música, el Palau de la Música Catalana, la Fundació Juan March, el Teatro Real, l’Auditorio de Zaragoza o els Teatros del Canal; i en cicles i festivals com la Quincena Musical Donostiarra i el Festival Internacional de Arte Sacro de Madrid, així com en presentacions arreu d’Europa i el món.

El 2015 va editar el seu primer disc i ha estat qualificada com «un dels valors més sòlids del pianisme espanyol i del pianisme internacional».

El 22 de desembre serà el torn de Feliu Gasull que, guitarra entre mans, interpretarà obres pròpies i de Manuel de Falla. El barceloní va estudiar al Conservatori de Ginebra i a la Universitat d’Indiana. Ha col·laborat amb artistes com Joan Albert Amargós, Paco de Lucía, Maria del Mar Bonet, Toti Soler, Ovidi Montllor i Jaume Sisa, entre d’altres.

Com a compositor, Gasull ha escrit obres per a guitarra, formacions de cambra, veu i orquestra. El 1991 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona.

Per últim, podrem escoltar la pianista Imma Santacreu i el compositor Hèctor Parra, amb obres del mateix; el 28 de gener. Nascuts a Barcelona, els dos col·laboren regularment. Santacreu va estudiar al Conservatori Superior de Música de Barcelona i al Conservatoire National de Versailles. Premiada en diverses ocasions, ha tocat amb artistes destacats com Philippe Cuper (clarinet solista de l'Òpera de París) o Jeanne Marie Conquer (violí solista de l'Ensemble Intercontemporain), així com en nombroses escenes internacionals.

Hèctor Parra fou Premi Nacional de Cultura 2017 de la Generalitat de Catalunya i també ha rebut nombrosos reconeixements arreu del món. Ha realitzat més de vuitanta encàrrecs procedents de diverses institucions com l’Estat Francès, la ciutat de Munic o el Musée de Louvre. Compositor amb una especial dedicació al gènere dramàtic, ha estrenat amb gran èxit de públic i de crítica sis òperes i projectes escènics

La Tokyo Philharmonic Orchestra, Stuttgart Radio Symphony Orchestra SWR, l’Orquestra Nacional d'Espanya (ONE), l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), Brussels Philharmonic, BBC Scottish Symphony Orchestra, entre d'altres, han interpretat la seva obra en molts dels principals festivals internacionals.

Tots els concerts del cicle Km0 de BCN Clàssics es duen a terme a les 20h al Petit Palau, dins el recinte del Palau de la Música. Aquests són gratuïts per als abonats, per reconèixer la seva fidelitat i confiança. Les entrades per al públic general tenen un preu estàndard de 25€. En l’edició de la temporada 21/22 ja es va comptar amb artistes com Silvia Márquez Chulilla, Albert Guinovart i Joan Enric Lluna.

Aquest cicle és paral·lel a la temporada 22/23 de BCN Clàssics en la que destaquen noms com Yo-Yo Ma i Kathryn Stott, Yuja Wang amb Philharmonia Orchestra, Evgeni Kissin i algunes de les orquestres simfòniques de primer nivell internacional, com el Cor i Orquestra Simfònica de Milà, Orquestra Simfònica de Ràdio Baviera, l’Orchestre des Champs-Élysées i l’Orquestra Simfònica de Ràdio Frankfurt. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet