ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El tenor David Alegret estrena l'òpera L'Arxiduc d'Antoni Parera Fons i llibret de Carme Riera

21/11/2022 |

 

El tenor català David Alegret participa en el rol principal de la nova òpera L’Arxiduc, d'Antoni Parera Fons. El Teatre Principal de Palma acull aquesta producció de la Simfònica de les Balears, enriqueix amb un nou títol el repertori líric espanyol, una òpera escrita en català que el compositor i productor manacorí Antoni Parera ha concebut a partir d'una novel·la de l'escriptora mallorquina Carme Riera.

La nova òpera està escrita sobre la vida de l'Arxiduc Lluís Salvador, l'aristòcrata austríac que en l'últim terç del segle XIX i la primera dècada del segle XX va viure a Mallorca. Fruit de la seva activitat d'aquells anys és la magna obra Die Balearen, una obra cabdal per a conèixer la societat, l'economia i la vida de les Illes Balears en aquella època i que, avui dia, continua sent tot un referent pels estudiosos i historiadors.

L'Arxiduc comptarà en el podi amb Pablo Mielgo, titular de la formació orquestral, així com amb Paco Azorín com regista. A part de David Alegret i el baix-baríton José Antonio López –tots dos a càrrec del rol titular en diferents períodes de la seva vida– el repartiment l'encapçalen la mezzo María José Montiel, la soprano María José Moreno o el baríton Joan Martín-Royo.

L'estrena mundial tindrà lloc els pròxims dies, divendres 25 i diumenge 27 de novembre a les 20.00 hores en el Teatre Principal de Palma. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet