ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Resurrezione de Händel arriba a L'Auditori amb les veus de Xavier Sabata i Núria Rial

22/11/2022 |

 

La Resurrezione de Händel arriba a L'Auditori amb les veus de Xavier Sabata i Núria Rial i la direcció de Dani Espasa al capdavant de Vespres d'Arnadí. Sunhae Im, Emiliano González Toro i Luigi De Donato completen el repartiment del gran oratori de l'etapa italiana de Händel.

Demà dimecres 23 de novembre a les 19 h a la Sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori.

L'Auditori acull demà una proposta que es podrà veure a la Sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori i que presenta una de les peces més exhuberants de l'etapa de Georg Friedrich Händel a Itàlia.

Georg Friedrich Händel va ser, per definició, un home viatger i, per vocació, un compositor de teatre. Les ànsies d’aprendre van convertir a un jove músic en un mestre en tots els gèneres: oratori, òpera, cantata, música religiosa i música instrumental.

El 1707 va començar a treballar com a compositor resident amb el marquès Francesco Maria Ruspoli, que li va encarregar un oratori complet per a la Pasqua de l’any següent, amb el qual pretenia impressionar al mateix Papa de Roma.

Händel va donar forma a una partitura magistral: La Resurrezione, que narra els fets que tenen lloc entre l’enterrament de Crist el Divendres Sant i la seva resurrecció el Diumenge de Pasqua. L’estrena va tenir lloc al palau Bonelli el 8 d’abril de 1708, Diumenge de Resurrecció.

La propera cita de la temporada de Música Antiga serà el 15 de desembre amb Jordi Savall i un programa amb músiques del compositor francès Marc-Antoine Charpentier.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet