ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera ret homenatge a Mahler dins el cicle de BCN Clàssics

23/11/2022 |

 

La Cinquena Simfonia de Mahler serà la peça central del concert, el proper 28 de novembre al Palau de la Música. Després que Zubin Mehta hagués de cancel·lar la seva gira per motius de salut, Iván Fischer serà el director que durà la batuta.

Seguint amb la programació de la 7ª temporada de BCN Clàssics és el torn de l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera (Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks), considerada una de les deu millors del món, que, dirigits pel director hongarès Iván Fischer, ens presentaran un programa en el que destaca l’emblemàtica Cinquena Simfonia de Gustav Mahler. El concert tindrà lloc el proper 28 de novembre a les 20h i, per primera vegada en aquesta edició, serà al Palau de la Música Catalana.

Des de la seva mort al 1911, Gustav Mahler ocupa un lloc destacat dins la història de la música i del repertori orquestral. La Cinquena Simfonia fou la primera purament instrumental des de la nº1. La va composar durant el 1901 i 1902, tot i que Mahler la va anar perfeccionant fins a morir. Es tracta d’un homenatge a la vida, a la mort i a l’amor, doncs va ser en aquella època quan es va casar amb la seva muller Alma. Dividida en cinc moviments, la part més coneguda és l’Adagietto, entre altres coses per ser interpretada per Leonard Bernstein al funeral de Robert Kennedy el 1968.

El programa del concert també el completarà la Simfonia concertant de Joseph Haydn que comptarà amb quatre solistes destacats com Ramón Ortega Quero, oboè; Mor Biron, fagot; Radoslaw Szulc, violí; i Giorgi Kharadze, violoncel.

L’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera (Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks), fundada al 1949, està considerada una de les 10 millors del món per la BBC Music Magazine. Des de la seva creació no ha parat de ser reconeguda internacionalment i d’expandir-se, gràcies a la labor dels seus directors titulars: Kubelik, Sir Colin Davis, Maazel i Mariss Jansons; a banda d’altres reconeguts directors invitats que han contribuït a modelar el seu perfil artístic. Amb un extens treball discogràfic per als segells més reconeguts i, des de 2009, amb el preu propi, BR-KLASSIK, ha obtingut nombrosos premis internacionals.

En aquesta ocasió, el director invitat serà Iván Fischer, designat pel mateix Zubin Mehta, qui havia de dur a terme aquesta gira per Espanya i la va haver de cancel·lar per motius de salut. Fischer és considerat un dels músics més visionaris del nostre temps. Al 1980 va fundar la Budapest Festival Orchestra així com altres festivals com Mahlerfest de Budapest, el festival “Bridging Europe” i el Festival d’Òpera de Vicenza. Ha sigut director titular de la National Symphony Orchestra de Washington, de l’Òpera Nacional de Lió i de la Konzerthausorchester de Berlín, així com director invitat d’altres reconegudes orquestres. Ciutadà d’honor de Budapest, ha rebut varis reconeixements honorífics en tots aquests anys.

Les entrades del concert es poden adquirir al web www.bcnclassics.cat. Els abonats a les diverses modalitats dins el cicle BCN Clàssics compten amb significants descomptes en el preu de les entrades. La gira de l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Baviera passarà també pel Palau de Les Arts de València, el 25/11; el Teatro Real de Madrid, el 27/11; i per l’Auditorio Nacional de Madrid, el 29/11, de la mà d’Ibermúsica. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet