ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Petit Palau acull un concert de Caroline Shaw, en la doble faceta com a compositora i cantant

28/11/2022 |

 

El Petit Palau acull un concert de Caroline Shaw, en la seva doble faceta com a compositora i cantant, al costat de Sō Percussion, el proper dijous.

Dijous que ve, 1 de desembre (Petit Palau, 22 h), la nord-americana Caroline Shaw, compositora convidada d’aquesta temporada al Palau de la Música Catalana, torna a Barcelona al costat del quartet Sō Percussion, amb qui treballa habitualment. Shaw, guanyadora d’un Premi Pulitzer de Música el 2013, és una de les autores que sona amb més força dins el panorama musical contemporani actual. En aquest concert del cicle Palau Fronteres, Shaw es presentarà en la seva doble faceta de compositora i cantant, que inclou un programa decididament femení amb obres d’Angélica Negrón, Julia Wolfe i d’ella mateixa.

A la primera part del concert, Sō Percussion en solitari interpretarà les obres Gone i Go Back de la compositora i multiinstrumentista porto-riquenya Angélica Negrón, en les quals “els instrumentistes juguen amb una sèrie d’aparells mecànics construïts per l’artista i enginyer Nick Yulman que anomena Bricolo Mechanical Music System”, explica el musicòleg i crític musical Miquel Gené. Les dues obres “reflexionen sobre la separació”. De la compositora nord-americana i professora de música a la Universitat de Nova York Julia Wolfe, Sō Percussion interpretarà Forbidden love, obra encàrrec del mateix quartet de percussió.

La segona part del concert serà dedicada a obres de Caroline Shaw que ella mateixa interpretarà, al costat del quartet. Primer, una selecció de cançons del cicle Narrow Sea, que “utilitzen textos d’himnes tradicionals americans als quals Shaw ha incorporat melodies de creació pròpia i que ha vestit amb la riquesa rítmica i tímbrica del quartet de percussió. El fil temàtic que les uneix és la necessitat humana d’una llar on sentir-se protegit”, diu Miquel Gené. I també una selecció de cançons del cicle Let the Soil Play its Simple Part, “que Shaw i Sō Percussion van crear conjuntament i que va suposar el debut de la compositora en la faceta de cantant solista. La combinació de la veu de Shaw, capaç de transmetre des d’una suau intimitat fins a l’èxtasi més profund, amb la col·lecció quasi interminable d’instruments i tècniques de Sō Percussion empeny els intèrprets a anar més enllà del que podrien haver imaginat als seus propis àmbits i ens obre les portes d’un univers de possibilitats sonores inabastable”.

Caroline Shaw va aterrar per primera vegada a Barcelona l’octubre passat per preparar el concert amb el Cor de Cambra del Palau (09.10.22) en què va interpretar les seves obres And the swallow i Seven joys, al costat d’obres de Ferran Cruixent, també compositor convidat d’aquesta temporada al Palau de la Música Catalana. Més obres destacades del catàleg de Caroline Shaw es podran sentir l’any que ve: el Cor de Noies de l’Orfeó Català cantarà Its motion keeps (15.04.23), l’Attaca Quartet interpretarà Entr’acte (17.04.23) i l’Orfeó Català, amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, cantarà Music in common time (27.05.23). 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet