ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Philharmonia Orchestra arriba a BCN Clàssics acompanyada de la pianista Yuja Wang

5/12/2022 |

 

La Philharmonia Orchestra arriba a Barcelona, dins de la programació de BCN Clàssics, amb el seu director titular Santtu-Matias Rouvali, i una solista invitada de luxe: la pianista Yuja Wang. El 14 de desembre a L’Auditori ens oferiran un programa molt especial: Romeu i Julieta, obertura-fantasia; la Simfonia núm. 4 de Txaikovski i el concert per a piano núm.1 de Rakhmàninov.

Txaikovski va plasmar a l’Obertura Romeu i Julieta el daltabaix sentimental que suposa el fracàs sentimental d’una història amorosa. Per la seva part, el temperament i la frescor juvenil defineixen el Primer Concert per a piano de Rakhmàninov. El compositor el va escriure amb tan sols 18 anys quan encara era estudiant al Conservatori de Moscou, tot i que el va revisar 26 anys més tard. Yuja Wang l’ha interpretat per tot el món rebent excel·lents crítiques per la seva capacitat de crear estats de somni en els passatges més lírics de l’obra i imprimir brillantor i energia en els més rítmics.

Yuja Wang és cèlebre pel seu carisma artístic i la seva captivadora presència sobre l’escenari. Ha actuat amb els directors d’orquestra, músics i conjunts més respectats del món, i és reconeguda no solament pel seu virtuosisme, sinó també per les seves interpretacions espontànies. Wang prové d’una família de músics de Pequín. Després dels seus estudis de piano a Xina, va rebre formació avançada a Canadà i al Curtis Institute of Music de Filadèlfia amb Gary Graffman. El seu salt internacional es va produir al 2007, quan va substituir a Martha Argerich com a solista de la Boston Symphony Orchestra. Dos anys més tard, va firmar un contracte exclusiu amb la Deutsche Grammophon, i des de llavors s’ha creat un nom entre els principals artistes del món, amb una successió d’actuacions i gravacions aclamades per la crítica. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet