ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Nadal arriba a l'Auditori Nacional de la mà de l'ONCA

5/12/2022 |

 

https://www.elperiodic.ad/noticia/96216/el-nadal-arriba-a-lauditori-nacional-de-la-ma-de-lonca

‘Un Nadal amb passió’ reuneix prop de 100 artistes dalt de l’escenari.

L’Auditori Nacional d’Andorra va fer ple ahir amb la celebració del concert Un Nadal amb passió. Un esdeveniment que, organitzat per la Fundació ONCA, també va comptar amb la participació de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca), el Cor Rock d’Encamp i la formació Black Thursday, reunint prop de 100 artistes dalt de l’escenari i un bon nombre de famílies entre el públic.

El concert, tal com va explicar el director artístic de l’ONCA, Albert Gumí en unes declaracions prèvies a l’actuació, es va dividir en dues parts diferenciades. Una primera secció dedicada al Nadal clàssic amb peces corresponents al segle XVIII i al segle XIX, amb temes com Joy to the World d’Isaac Wats i Lowell Mason o Quand le Sauveur Jésus-Christ fut né de Marie de Pierre Dandrieu, i una segona part on es va afegir el Cor Rock d’Encamp i la formació Black Thursday on es va poder escoltar nadales més modernes «amb un punt més transgressor i rocker», com Carols of the Bells de Mykola Leontovych o la popular tradicional Fum Fum Fum amb un arranjament d’Albert Gumí. «És un bon moment per cantar una nadala de Leontovych. Té molt de sentit», va assegurar el director del Cor Rock d’Encamp, Jordi Porta, referint-se al tema del compositor ucraïnès.

«La fusió de tots plegats crea un resultat realment especial. Els nens hi posen la seva veu, la seva il·lusió, i la seva energia. I això és únic», va apuntar Porta amb relació a la seixantena de cantaires del centre de segona ensenyança d’Encamp que van participar en la interpretació. «Un concert sense joves ni veus infantils no seria el mateix per Nadal», va afegir. De fet, aquesta multitudinària actuació va aplegar artistes de diverses generacions dalt de l’escenari: tant estudiants de secundària com músics veterans. 


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet