ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival Castell de Peralada presenta una nova edició de Pasqua

30/11/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-festival-castell-de-peralada-presenta-una-nova-edicio-de-pasqua/

El contratenor Jakub Józef Orliński, l’oratori La Giuditta de Scarlatti -amb la participació de Dani Espasa, Serena Sáenz i Xavier Sabata-, el quartet vocal Cantoría i el tenor Freddie De Tommaso integren la programació d’aquesta edició que se celebrarà del 6 al 8 d’abril a l’església del Carme del Castell de Peralada.

D’aquesta manera, la 37a edició del Festival Castell de Peralada s’avança més que mai ja que s’allarga en el calendari. D’ara endavant, doncs, la cita s’iniciarà cada any per Pasqua, una idea que l’organització del festival ja feia temps que volia aplicar i que va haver d’ajornar-se a causa de la pandèmia.

L’edició de Pasqua comença amb quatre concerts a Peralada i diverses activitats paral.leles prèvies, que tindran lloc durant el mes de març a Barcelona i Girona, i amb la voluntat d’anar creixent poc a poc. L’objectiu és que l’oferta sigui atractiva tant al públic habitual de l’estiu com a nous aficionats que poden completar la proposta amb altres al.licients que ofereix l’entorn de la Costa Brava durant la Setmana Santa.

Aquesta programació inicial, d’altra banda, conserva els principis d’excel.lència i suport als joves talents, entre d’altres, que caracteritzen el Festival de Peralada. Així, l’edició de Pasqua d’enguany començarà el 6 d’abril amb un concert del mediàtic i polifacètic contratenor polonès Jakub Józef Orliński, acompanyat per l’orquestra Il Giardino d’Amore. Debutarà a Peralada amb un programa en què s’aniran intercalant àries de Händel i de Vivaldi.

L’endemà, Divendres Sant, l’església del Carme acollirà dos espectacles. El primer, a càrrec de la formació barroca Vespres d’Arnadí amb Dani Espasa al capdavant, serà la interpretació de l’oratori La Giuditta, d’Alessandro Scarlatti. En el repartiment, coincidiran la soprano Serena Sáenz, el contratenor Xavier Sabata i el tenor britànic Thomas Walker. A les 11 de la nit, el quartet vocal Cantoría debutarà al Festival amb una adaptació de l’Ofici de Tenebres de Divendres Sant de Tomás Luis de Victoria.

Finalment, el tenor Freddie De Tommaso tancarà el festival de Pasqua amb un recital en què l’acompanyarà al piano Audrey St-Giles.

Les activitats paral.leles que se celebraran durant el mes de març en diferents espais i institucions de les ciutats de Barcelona i Girona inclouen, entre d’altres, un diàleg sota el títol L’univers de La Giuditta de Scarlatti, amb Dani Espasa i Xavier Sabata, el 15 de març, i dues conferències a l’entorn de l’ofici de les tenebres a càrrec del pare Jordi Agustí Piqué i amb actuació de Cantoría, els dies 22 i 23 de març.

El cartell del Festival Castell de Peralada d’enguany és obra de Gino Rubert i retrata dos amants abraçant-se entre bastidors. Es tracta de la imatge que presideix l’obra Vanity Fair (Un altar sense heroi) que Gino va presentar al Museu Nacional d’Art de Catalunya a l’estiu, i que, després de passar l’hivern al Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet, s’instal·larà, a partir de la primavera del 2023 i de manera definitiva al Castell de Peralada. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet