ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La segona edició del cicle Reintèrprets de l'ACIMC reivindica el violoncel·lista Gaspar Cassadó

28/11/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/la-segona-edicio-del-cicle-reinterprets-de-lacimc-reivindica-el-violoncellista-gaspar-cassado/

Coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement, el violoncel·lista i compositor Gaspar Cassadó és el protagonista de la segona edició del cicle Reintèrprets, creat l’any passat per l’Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica (ACIMC).

El proper 4 de desembre tindrà lloc al Conservatori Municipal de Música de Barcelona una jornada amb dues conferències i un concert centrats en la vida, obra i interpretacions de Cassadó, tot sota la coordinació artística de la violoncel·lista i musicòloga Gabrielle Kaufman.

Al concert, que se celebrarà a les 18.30 hores a l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori, hi participaran cinc violoncel·listes i quatre pianistes catalans que interpretaran obres del repertori de Cassadó, d’autors com Bach, Beethoven o Brahms, així com obres pròpies i transcripcions. Els violoncel·listes participants seran Ramon Bassal, Laura Peribáñez, Mariona Camats, Gabrielle Kaufman i Amat Santacana.

Unes hores abans se celebraran dues conferències sobre Cassadó en què se’n podran descobrir les principals característiques com a intèrpret gràcies a l’audició comentada d’enregistraments històrics i se’n donarà a conèixer l’àmplia trajectòria artística a través de la relació epistolar amb grans músics del moment. Les dues conferències seran a càrrec de Gabrielle Kaufman i del violoncel·lista Josep Bassal, estudiós de la figura de Cassadó.

Gaspar Cassadó va ser un dels violoncel·listes més eminents del seu temps. Alumne de Pau Casals a París, va triomfar per tot el món durant més de quaranta anys. Les seves nombroses gires internacionals, com a solista i com a membre de grups de cambra, van anar acompanyades d’una intensa tasca pedagògica i una obra compositiva rellevant.

L’ACIMC, entitat sindical dedicada a defensar els interessos professionals dels intèrprets i docents de Catalunya, organitza anualment el cicle Reintèrprets per posar en valor i difondre grans intèrprets catalans del passat a través dels intèrprets actuals. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet