ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Auditori presenta una Temporada d'Hivern que reivindica les figures de Pedrell i Gubaidulina

15/12/2022 |

 

L’Auditori de Barcelona prepara l’arrencada del 2023 amb una Temporada d’Hivern que presenta 85 activitats, la majoria d’elles concerts, a més de conferències i tallers. Una programació que es desenvoluparà entre els mesos de gener i març de 2023.

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya serà una de les protagonistes d’aquest període amb una gira per Catalunya que portarà la formació a L’Atlàntida de Vic i l’Auditori de Girona els dies 4 i 5 de març. Un programa encapçalat per Marta Gardolińska, Principal Directora Convidada de l’OBC, i que comptarà també amb el violoncel·lista Nicolas Altstaedt, Artista Convidat de la Temporada - a qui veurem també a la temporada de Cambra de L’Auditori.

Entre les obres que s’interpretaran durant la gira, cal destacar Trionfo alla fama de I trionfi de Felip Pedrell, compositor a qui L’Auditori està dedicant un espai important durant aquesta temporada en el marc del centenari de la mort de l’icònic compositor i musicòleg.

A més de les parades a Vic i Girona, l’OBC també sortirà de L’Auditori durant la Temporada d’Hivern per visitar el Palau de la Música Catalana, on oferirà l’estrena mundial d’una obra de Jörg Widman que dirigirà el mateix compositor.

La Sala 1 Pau Casals de L’Auditori acollirà també grans moments amb l’OBC, amb obres com la Noches en los jardines de España de Falla, la Segona de Rakhmàninov, la Cinquena de Txaikovski, la Desena de Xostakóvitx i la Cinquena de Beethoven, l’Així parlà Zaratustra de Strauss o el Cant del destí de Brahms, entre altres.

Tot plegat amb batutes tan destacades com les de Ludovic Morlot, Director Titular de l’OBC, Elim Chang i Vasily Petrenko i un llistat de solistes entre els que cal destacar la soprano Heidi Melton, els pianistes Isata Kanneh-Mason i Bertrand Chamayou i l’oboísta Cristina Gómez Godoy.

En l’àmbit de la nova creació, cal posar en relleu el concert monogràfic que Ricardo Descalzo i el Barcelona Modern Ensemble dedicaran a Sofia Gubaidulina, Compositora Convidada de la temporada de L’Auditori, en la programació de les Sampler Sèries. Unes Sampler Sèries que també posaran en relleu la tasca de les pioneres de la música electrònica, amb la projecció del documental Sisters with transistors i un concert dedicat a la música de Maryanne Amacher.

L’apartat de la nova creació ens permetrà gaudir de destacades estrenes, com la del cicle coral Llum de Ramon Humet, que es va ajornar per la pandèmia, i que interpretarà el Latvian Radio Choir - formació que oferirà un dues jornades inoblidables, amb la interpretació també de les Vespres de Rachmaninov. A més, gaudirem d’estrenes de Luis Codera Puzo, Manel Ribera, Anna Campmany i Salvador Brotons.

A la temporada Ibercamera, rebrem un any més a la gran dama del piano, Maria Joao Pires, que interpretarà el Tercer de Beethoven amb la batuta del llegendari Trevor Pinnock i l’Orquesta Mozarteum. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet