ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La catedral de Barcelona acull una nit de Nadal més el Cant de la Sibil·la

25/12/2022 |

 

https://www.elperiodico.cat/ca/oci-i-cultura/20221224/catedral-de-barcelona-acull-nit-de-nadal-cant-de-la-sibilla-80371910

La composició medieval està en aquesta ocasió en mans del mestre Antoni Ros Marbà, amb la ‘mezzo’ Mariona Llobera com a protagonista.

La catedral de Barcelona acull una nit de Nadal més el Cant de la Sibil·la

La catedral de Barcelona acollirà aquesta nit el tradicional Cant de la Sibil·la, una composició medieval que en aquesta ocasió s’oferirà amb una revisió contemporània del mestre Antoni Ros Marbà i que interpretarà la ‘mezzo’ Mariona Llobera junt amb el Cor Francesc Valls sota la direcció de Pere Lluís Biosca. Aquest drama litúrgic de melodia gregoriana es podrà escoltar després de l’ofici de lectures i abans de la missa del Gall, presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella.

Des que el 2009 el Cor Francesc Valls de la catedral barcelonina va recuperar el Cant de la Sibil·la, que s’havia deixat de representar al temple des de 1575, cada any s’encarrega a un compositor de prestigi una revisió contemporània de l’obra. La Sibil·la és un personatge femení vestit a la manera antiga, amb unes riques vestimentes, que, amb una espasa a la mà, anuncia l’Apocalipsi. Nascut a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Antoni Ros Marbà ha sigut, entre altres càrrecs, director titular de l’Orquestra Simfònica d’RTVE, titular de l’Orquestra Ciutat de Barcelona i el 1978, director musical de l’Orquestra Nacional d’Espanya.

En declaracions a l’ACN, Ros explica que assumeix l’encàrrec «amb molta il·lusió» i explica que ha intentat proposar-ne una revisió que tingui «l’esperit medieval». «No ha sigut gens fàcil», admet, ja que l’obra havia d’estar d’acord amb els seus propis orígens. Llobera, per la seva banda, que interpreta el paper de Sibil·la per quarta vegada, afirma que es tracta d’un text «molt imponent». 


El Periódico de Catalunya

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet