ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Cor Madrigal homenatjarà el seu fundador, Manuel Cabero, al Palau de la Música

3/1/2023 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-cor-madrigal-homenatjara-el-seu-fundador-manuel-cabero-al-palau-de-la-musica/

El proper 17 de gener (20.30 hores), el Palau de la Música acollirà un concert d’homenatge a Manuel Cabero ofert pels cors de l’Agrupació Cor Madrigal, formada per tots els que han sorgits a redós de l’entitat que ell va fundar el 1951 i dirigir durant gairebé quaranta anys.

D’aquesta manera, enguany la família coral del Cor Madrigal ha ajornat unes setmanes el tradicional concert que solia aplegar tots els cors abans de Nadal per fer coincidir la cita amb el primer aniversari de la mort de Cabero, traspassat el 16 de gener de l’any passat, als 95 anys.

El programa s’encetarà amb la cantata Ho sap tothom i és profecia de Narcís Bonet, sobre poema de J. V. Foix. Composta el 1972 per encàrrec d’Antoni Parera Fons amb la intenció que fos un missatge nadalenc d’esperança i germanor, l’obra es va estrenar el desembre d’aquell mateix any al Palau de la Música i inclou la participació del públic en determinats fragments que, en aquest cas, s’assajaran quinze minuts abans del concert.

El mateix efecte es preveu també a la Cantata de Sant Nicolau de Benjamin Britten, que s’interpretarà en la traducció al català de Salvador Oliva. El tenor David Alegret assumirà la part de tenor solista que inclou la partitura d’aquesta obra, mentre que també intervindran en totes dues obres el Cor Infantil Escola-Niu de Castellterçol, la Coral Infantil de l’Escola Waldorf La Font de Vic i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC).

El programa es completarà amb l’estrena de dues nadales encarregades per l’Agrupació Cor Madrigal –que prolonguen una tradició de fa molts anys–: En un dur llitet, arranjada per Lluís Avendaño, i El noi de la mare, arranjada per Bernat Vivancos.

Les entitats que formen part de l’Agrupació Cor Madrigal són el Cor Madrigal, L’Esquellerinc, Cor Albada, Cor Ariadna i Cor Signum. Pere Lluís Biosca, Jordi Marín i Mireia Barrera s’alternaran en la direcció d’aquest concert, organitzat per l’Agrupació en col·laboració amb la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i amb el suport de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

El Cor Madrigal va ser fundat per Manuel Cabero el 1951 i del 1993 al 2019 Mireia Barrera en va ser la directora titular. El setembre del 2019 Pere Lluís Biosca en va assumir la direcció. El Cor mostra predilecció pel repertori dels segles XX i XXI, amb un interès especial en la divulgació dels autors catalans. Paral·lelament, manté una activitat important en el camp simfònic i ha participat en diversos enregistraments.

Manuel Cabero i Vernedas (Barcelona, 9 de febrer de 1926–16 de gener de 2022), format a l’Escola Municipal de Música de Barcelona, va destacar com a pedagog de la direcció coral i director, a més del Cor Madrigal –entre d’altres–, de la Capella de Música de Santa Maria del Pi –institució musical històrica que contribuí a recuperar– i el Cor Magister Arte del Centre Cristià dels Universitaris de Barcelona, transformació de l’antiga Coral Universitària de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona. Així mateix, va ser membre emèrit de l’Equip Tècnic de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC). Al capdavant del Cor Madrigal va donar a conèixer moltes obres catalanes contemporànies i de la polifonia històrica internacional. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet