ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Barcelona aprova una Declaració per acollir la seu de la Fundació Jordi Savall

28/1/2023 |

 

https://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/2247330-barcelona-aprova-una-declaracio-per-acollir-la-seu-de-la-fundacio-jordi-savall.html

El Con­sell Ple­nari de l’Ajun­ta­ment de Bar­ce­lona ha apro­vat aquest diven­dres una Decla­ració Ins­ti­tu­ci­o­nal de reco­nei­xe­ment al músic Jordi Savall i a la seva reco­ne­guda tra­jectòria amb el com­promís de cedir un espai emblemàtic de titu­la­ri­tat muni­ci­pal a Bar­ce­lona perquè la Fun­dació Jordi Savall de Música Antiga pugui desen­vo­lu­par les seves acti­vi­tats. El músic con­si­dera que és una mera­ve­lla que un pro­jecte cul­tu­ral uneixi tots els par­tits polítics de les dife­rents tendències. “Al vol­tant de la cul­tura i l’art és més fàcil tro­bar uni­tat que amb altres aspec­tes”, ha asse­gu­rat.

La Decla­ració Ins­ti­tu­ci­o­nal reco­neix la dimensió de l’obra de Savall com un dels músics vius més influ­ents del món i un divul­ga­dor extra­or­di­nari, a més d’un direc­tor mun­di­al­ment reco­ne­gut.

La decla­ració, apro­vada per tots els grups a par­tir d’una ini­ci­a­tiva de Junts, impulsa que Bar­ce­lona sigui “la seu física i espi­ri­tual” de la Fun­dació Jordi Savall de Música Antiga, atesa la neces­si­tat que aquest patri­moni cul­tu­ral quedi a la ciu­tat i ser­veixi per impul­sar la música autòctona cata­lana dels períodes medi­e­val, antic i bar­roc. I, per últim, deter­mina la cons­ti­tució d’una comissió for­mada per res­pon­sa­bles del Govern, de l’admi­nis­tració muni­ci­pal i repre­sen­tants de la Fun­dació Jordi Savall per efec­tuar una pros­pecció d’immo­bles de titu­la­ri­tat muni­ci­pal i deter­mi­nar un espai adi­ent i fina­lista per a la seu de la Fun­dació.

L’alcal­dessa de Bar­ce­lona, Ada Colau, ha des­ta­cat que Savall és un refe­rent de la música antiga, d’un gran talent i que sap que a l’Ajun­ta­ment de Bar­ce­lona té casa seva. “Té una vocació pedagògica i deixa un lle­gat que mereix un acom­pa­nya­ment”.

Per la seva part, Savall ha mani­fes­tat que és un moment emo­ci­o­nant perquè por­ten des de l’època de Pas­qual Mara­gall bus­cant un espai per poder arre­lar les acti­vi­tats de la Fun­dació. “És una gran satis­facció al veure que tot pren una dimensió més con­creta”.

Con­si­dera que és una mera­ve­lla que un pro­jecte cul­tu­ral uneixi tots els par­tits polítics de les dife­rents tendències. “Al vol­tant de a la cul­tura i l’art és més fàcil tro­bar uni­tat que amb altres aspec­tes”, ha decla­rat.

Savall ha apun­tat que un patri­moni com el seu for­mat per con­junts musi­cals com per exem­ple Hespèrion XXI “són pro­jec­tes que només poden exis­tir si tenen dar­rera seu una estruc­tura esta­ble, uns recur­sos i un espai on poder tre­ba­llar”. 


El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet