ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La soprano sud-coreana Yewon Han guanya el premi Tenor Viñas

28/1/2023 |

 

https://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/2247748-la-soprano-sud-coreana-yewon-han-guanya-el-premi-tenor-vinas.html

La ucraïnesa Yulia Merkudinova i l’alemanya Ann-Kathrin Niemczyk han quedat segona i tercera en l’edició que commemora les sis dècades del concurs.

La soprano sud-core­ana de 24 anys Yewon Han ha estat la gua­nya­dora de la 60a edició del Con­curs Inter­na­ci­o­nal Tenor Viñas, segons han infor­mat els orga­nit­za­dors. En l’edició de l’any pas­sat, Han va acon­se­guir el Premi Extra­or­di­nari Mer­ce­des Viñas. Gra­du­ada a l’Escola Supe­rior de Música de l’Uni­ver­si­tat Naci­o­nal de Seúl el 2021, va cur­sar poste­ri­or­ment un pro­grama per a joves artis­tes de l’Òpera Naci­o­nal de Corea, i actu­al­ment com­pleta for­mació a l’Òpera de Zuric.

El pri­mer premi està dotat amb 25.000 euros i inclou un con­tracte de la Fun­dació Gran Tea­tre del Liceu per a les pròximes tem­po­ra­des. Yewon Han ha inter­pre­tat papers com Amahl (Amahl and the Night Visi­tors, de Gian Carlo Menotti, al Sejong Cen­ter de Seúl), Lau­retta (Gianni Schicchi al Gran Tea­tre de Seúl) o Papa­gena (La flauta màgica al cen­tre artístic d’Inc­heon).

Pel que fa al segon premi, la ucraïnesa Yulia Merku­di­nova, de 33 anys, rebrà un guardó dotat amb 15.000 euros, i en el cas del ter­cer, l’ale­ma­nya Ann-Kath­rin Niemczyk­Ni­emczyk, de 23 anys, ha gua­nyat 11.000 euros.

El quart premi, dotat amb 8.000 euros, ha estat per al tenor nord-ame­ricà de 31 anys Ant­hony Cia­ra­mi­taro; el cinquè, de 7.000, per a la soprano russa de 28 anys Julia Muzyc­henko, i el sisè, de 6.000, per a la soprano nord-ame­ri­cana de 28 anys Erika Baikoff.

Els gua­nya­dors han sor­git dels 17 fina­lis­tes pro­ce­dents d’onze països (Corea del Sud, els Estats Units i Ale­ma­nya, amb 3 can­tants cadas­cun) que han actuat aquest diven­dres a la prova final del cer­ta­men al Gran Tea­tre del Liceu. Després de l’actu­ació dels can­tants fina­lis­tes, la soprano Sumi Jo, gua­nya­dora del con­curs el 1985, ha ofert un reci­tal acom­pa­nyada al piano per Rodrigo de Vera. 


El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet