ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Evgeni Kissin torna a Barcelona

8/2/2023 |

 

Evgeni Kissin torna a Barcelona per quarta temporada successiva a BCN Clàssics. L’èxit de les anteriors edicions han garantit que el pianista rus volgués tornar a la ciutat comtal el proper 17 de febrer a les 20h, al Palau de la Música. Ens oferirà un programa amb importants obres de Bach, Mozart, Chopin i Rakhmàninov en un concert dedicat al centenari del naixement d’Alicia de Larrocha.

La profunda i poètica qualitat interpretativa d’Evgeni Kissin i el seu virtuosisme l’han fet mereixedor de la veneració i l’admiració reservades només a uns quants dels pianistes de més talent de la seva generació. Nascut a Moscou el 1971, va començar a tocar el piano d’oïda als dos anys i, als onze, ja va fer el seu primer recital.

Obrirà la vetllada la Fantasia cromàtica i fuga de Johann Sebastian Bach, qualificada de “cas únic” pel seu accent improvisador i expressiu; seguida de la Sonata núm. 9, de Mozart que mostra l’evolució del compositor a partir de la visita al taller de Johann Andreas Stein a Augsburg el 1777. Una època de canvi que es reflecteix en el desenvolupament de les seves sonates, que ell mateix va definir com “incomparables”.

Fréderic Chopin prosseguirà la segona part del concert amb l’Scherzo per a piano núm. 2, abans del recull final de peces de Serguei Rakhmàninov que inclourà: Lilacs núm. 5, que forma part de les Dotze cançons del mestre; Preludi núm. 8 i núm. 10; i 5 Études Tableaux, escrites al 1911 i que són definides com una col·lecció de “peces pictòriques” amb un sentit evocador sobre impressions visuals.

El proper 17 de febrer el podrem veure damunt l’escenari del Palau de la Música com a convidat de la 7ª temporada de BCN Clàssics, provinent del seu concert a Madrid el dia 13 amb Ibermúsica. Les entrades, pràcticament esgotades, es poden adquirir al web www.bcnclassics.cat. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet