ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Ernest Martínez Izquierdo dirigirà Alexina B. de Raquel García-Tomás al Gran Teatre del Liceu

13/2/2023 |

 

El proper 18 de març s’estrenarà Alexina B. al Gran Teatre del Liceu, una òpera de nova creació, composta per Raquel García-Tomás. En tant que obra de nova composició, els terminis d’entrega inicials s’han vist modificats afectant al calendari previst. Aquest fet ha impossibilitat que el mestre titular del Teatre, Josep Pons, pugui dirigir aquesta nova obra per incompatibilitat amb la seva agenda de concerts. Serà el mestre Ernest Martínez Iquierdo qui assumirà la direcció musical d’Alexina B. que es podrà veure al Teatre els dies 18, 20, 21 i 22 de març, tal com s’havia anunciat.

Martínez Izquierdo, expert en repertori operístic contemporani, ha estat director titular i artístic de l'Orquestra Simfònica de Navarra entre 1997 i 2013, així com director titular i artístic de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya entre el 2002 i el 2006, on va continuar com a director titular fins el 2006.

Com a director d'òpera destaquen les produccions Adriana Mater de Kaija Saariaho amb direcció escènica de Peter Sellars (premiers a l'Òpera Nacional de Finlàndia i a l'Òpera de Santa Fe, Estats Units), Le nozze di Figaro de W.A. Mozart, direcció escènica d'Emilio Sagi, Carmina Burana de K. Orff, amb posada en escena de La Fura dels Baus, la direcció musical de L'amour de loin de K. Saariaho, producció de Robert Lepage a l'Òpera del Quebec (Canadà) i de la creació de L'ombre de Venceslao de Martín Matalón amb posada en escena de Jorge Lavelli a l'Òpera de Rennes, i a les Òperes d'Avignon, Marsella i el Teatre del Capitole de Toulouse. Al gener i febrer del 2018 ha dirigit a l'Òpera de París les representacions d'Only the sound remains, l'última òpera de K. Saariaho, amb posada en escena de Peter Sellars, producció dirigida també al Teatro Real de Madrid i al Lincoln Center de Nova York al novembre de 2018. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet