ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Notte e Giorno presenta al Petit Palau un concert dramatitzat amb música de Monteverdi

14/2/2023 |

 

Notte e Giorno presenta al Petit Palau un concert dramatitzat amb música de Monteverdi centrat en un joc de cites amoroses.

El dijous 16 de febrer, la companyia catalana Notte e Giorno portarà al Petit Palau (20 h) el seu espectacle musical Club Monteverdi, un concert dramatitzat basat en madrigals i àries d’òpera de Claudio Monteverdi, amb direcció escènica del dramaturg Jordi Pérez Solé. Un scherzo musical de caire amorós en què sis personatges de l’època actual viuran un apassionant i divertit joc de cites creuades i girs inesperats gràcies a una nova aplicació de cites online que assegura l’èxit de la cita a través de vint fragments de d’obres de Monteverdi. El grup Notte e Giorno –format per les sopranos Anaïs Oliveras i Soledad Cardoso, la contralt Mariona Llobera, el tenor Matthew Thomson, el baix Antonio Fajardo (també director artístic de la companyia) i el guitarrista Edwin García– treballa per donar nous formats escènics i crear nous públics per a la música de tots els estils: del Renaixement al Romanticisme, del Barroc a l’electrònica.

“La música de Claudio Monteverdi, figura innovadora i revolucionària que va guiar la transició del Renaixement al Barroc musicals, serà el vehicle de les seves emocions, anhels i misèries”, segons el què explica el musicòleg i crític musical Miquel Gené al programa de mà del concert. “La música de Monteverdi es presta magníficament a aquesta tasca. El compositor cremonès va ser pioner en l’ús dels affetti musicali, figures retòriques amb les quals expressava els significats emocionals del text, i va desenvolupar noves tècniques i recursos musicals per fer-ho”.

Notte e Giorno Música-teatre és una companyia multidisciplinària, amb base a Barcelona i fascinada per les arts en viu, la música de tots els estils i períodes, així com en la interrelació amb el poder, la història i la societat. Va ser fundada el 2016 per Antonio Fajardo, amb aparicions públiques arreu del territori català. El 2017 va estrenar l’òpera Jordi i el Leviatà d’Antonio Fajardo. Posteriorment ha estrenat Club Monteverdi (2017), Schubert de prop (2019), Dindirindín! (2021) i Nou Leiermann (2022). Ha impulsat la creació de l’Associació Free Art, a través de la qual treballa per vertebrar els futurs projectes de manera comunitària. El primer, Sempre neu, veurà la llum la tardor del 2023. Ha ofert més d’una trentena d’actuacions per tot el territori català; recentment ha representat Club Monteverdi al Festival Bach de Puerto de la Cruz (Tenerife). Ha estat condecorat amb el Premi Cultura Barcelona 2020 per la iniciativa Free Art i amb la beca Chebec de l’ICUB i la Unió Europea (2019). 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet