ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Alex Alguacil i Nexus Piano Duo participen en el centenari de la pianista Alícia de Larrocha

27/2/2023 |

 

El pianista Alex Alguacil i el Nexus Piano Duo, format per Mireia Fornells i Joan Miquel Hernàndez, participaran aquest cap de setmana, amb dos recitals a Reus i Mataró, als actes d’homenatge del Centenari de la pianista de reconeixement internacional Alícia de Larrocha (Barcelona, 23 de maig de 1923 – Barcelona, 25 de setembre del 2009).

El Centenari de la pianista, a més d’actes organitzats i coordinats per l’Associació Alícia de Larrocha, engloba diversos recitals i concerts dels músics més destacables del panorama musical nacional i internacional que volen rendir el seu particular homenatge a una figura que els ha marcat en la seva trajectòria professional.

Divendres 3 de marc a les 20.30 hores a El Círcol de Reus, dins del cicle de concerts organitzats per l’Associació de Concerts de Reus, Alguacil oferirà un recital amb obres de Joan Magrané, Marcos Fernández, Salvador Brotons i Enrique Granados. Descrit recentment per la crítica com un “pianista que entra en la seva maduresa interpretativa” -Scherzo- Alex Alguacil és elogiat com “un pianista sensible, amb un fi sentit musical” -El País- i com un “músic intel·ligent, amb fusta de qualitat i projecció assegurada en el mon pianístic del nostre país” -La Vanguardia-.

Músic d’una considerable trajectòria internacional, les seves actuacions l’han portat a escenaris importants de Nord-Amèrica i Japó. A Espanya és convidat regularment a Auditoris i festivals; ha actuat a Torroella de Montgrí, Otoño Musical Soriano, Festival Internacional de Sitges, Nits de Clàssica de Girona, o Estío Musical Burgalés, entre d’altres, i ha estat solista amb orquestres com la Orquesta Sinfónica de Castilla y León o la Orquestra Simfònica de Barcelona. A Barcelona va debutar al Palau de la Música Catalana el 2003 amb el Primer Concert per a piano i orquestra de D. Xostakovich amb la Orquestra Simfònica del Vallés. La pianista Alicia De Larrocha, assistent al concert, va quedar gratament satisfeta amb la seva actuació i va acordar en aconsellar el jove pianista en la seva futura carrera, establint una relació artística que va durar diversos anys en la qual, Alguacil va tenir ocasió de treballar intensament el repertori de compositors espanyols.

El 2006 va ser convidat a oferir el primer recital a la recentment estrenada sala de l’Auditori de Barcelona i el maig de l’any següent debutava en un concert de temporada amb la Orquestra Simfònica de Barcelona interpretant el Concert per a piano i orquestra No. 3 de Sergei Prokofiev.

Així mateix, el diumenge 5 de març a les 18.00 hores a l’Ateneu Centre Cultural de Mataró oferiran un recital amb obres de Antonin Dvorák, Johannes Brahms,Ludwig van Beethoven, Isaac Albéniz, Gabriel Balart i Leonard Bernstein. Les seves propostes inclouen obres mestres del repertori per a la formació de duo de piano, especialment de música contemporània de compositors catalans, amb l’estrena de diferents obres que els hi han estat dedicades. Han actuat en importants sales de casa nostra com l’Auditori de Barcelona o el Palau de la Música Catalana, i han fet diverses gires arreu d’Europa.

A més del CD Onze que en aquests moments estan fent la gira de presentació, compten amb dos enregistraments més. Mediterrànies dedicat a la música per a piano de la compositora Mercè Torrents i Promenade (Columna Música) que inclou la integral de l’obra per a piano a quatre mans d’Albéniz, Granados, Mompou i Montsalvatge. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet