ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Barcelona cedeix una finca modernista a la Fundació Victòria dels Àngels

4/1/2023 |

 

https://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/2260314-barcelona-cedeix-una-finca-modernista-a-la-fundacio-victoria-dels-angels.html

L’entitat hi ubicarà un centre de difusió musical. La iniciativa coincideix amb l’anunci de l’any d’homenatge a la soprano que s’engegarà al novembre.

La Casa Hur­tado de l’Avin­guda de Pedral­bes de Bar­ce­lona serà un cen­tre de difusió musi­cal a càrrec de la Fun­dació Victòria dels Àngels. L’Ajun­ta­ment ha cedit aquest edi­fici sin­gu­lar, una torre moder­nista cons­truïda a prin­cipi del segle pas­sat per l’arqui­tecte Gui­llem Bus­quets, que fa anys que està deso­cu­pada i en la qual es faran unes obres de con­di­ci­o­na­ment que es pre­veu que esti­guin enlles­ti­des a final de l’any que ve.

L’anunci de la cessió muni­ci­pal coin­ci­deix amb el de l’anunci de l’Any Victòria dels Àngels, que com­me­mora el cen­te­nari del nai­xe­ment de la soprano cata­lana. L’any d’home­natge s’estre­narà el pròxim 1 de novem­bre amb un con­cert a la Uni­ver­si­tat de Bar­ce­lona, i s’allar­garà fins al novem­bre del 2024, amb un acte al Palau de la Gene­ra­li­tat. Altres actes que con­fi­gu­ra­ran la cele­bració del cen­te­nari de l’artista inclou­ran una gala al Liceu, un iti­ne­rari al Palau de la Música i diver­ses expo­si­ci­ons, així com espec­ta­cles de música i dansa, amb l’estudi de dife­rents face­tes del reper­tori de la can­tant, com ara el lied o la cançó cata­lana, segons informa l’ACN.

El cen­tre de difusió de la música que ocu­parà la Casa Hur­tado vol ser un espai obert a la ciu­ta­da­nia, més enllà del seu ús com a cen­tre for­ma­tiu musi­cal. El cen­tre tindrà també una seu a les ins­tal·laci­ons de la Uni­ver­si­tat de Bar­ce­lona. El regi­dor de les Corts, Joan Ramon Riera, ha decla­rat que el millor home­natge que Bar­ce­lona pot fer a Victòria dels Àngels és la cessió de la Casa Hur­tado per ins­tal·lar-hi un espai de pro­moció cul­tu­ral. Riera, que ha espe­ci­fi­cat que el cost de l’expro­pi­ació d’una comu­ni­tat de veïns con­fron­tant serà de 300.000 euros, ha pun­tu­a­lit­zat que no s’ha deci­dit per a quants anys serà la cessió de la finca.

L’any dedi­cat a la soprano està pre­si­dit per Helena Mora, pre­si­denta la Fun­dació Victòria dels Àngels, i té com a comis­sari Marc Bus­quets, que n’és direc­tor artístic. Tot ple­gat es com­ple­men­tarà amb la publi­cació d’una bio­gra­fia de la can­tant a càrrec de Pep Gor­gori i l’edició d’un conte infan­til sobre la seva vida i la seva obra. 

M. MORENO
El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet