ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El quartet de saxòfons Kebyart i el Cor Cererols protagonitzen un diàleg d'estils i formats

27/2/2023 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-quartet-de-saxofons-kebyart-i-el-cor-cererols-protagonitzen-un-dialeg-destils-i-formats-al-petit-palau/

Aquest dimarts, 28 de febrer (20h), el quartet de saxòfons Kebyart, una de les formacions catalanes amb més projecció internacional, i el Cor Cererols interpretaran al Petit Palau un repertori que inclou obres dels compositors Johann Sebastian Bach, Tomás Luis de Victoria, Felix Mendelssohn, Max Reger, Bernat Vivancos i Giya Kancheli.

El concert s’emmarca dins del cicle Palau Fronteres, un espai de la programació que planteja un punt de trobada entre la música clàssica i contemporània per contrastar-se amb altres músiques, formats i expressions artístiques, i serà emès en directe per streaming i de manera gratuïta a Palau Digital on, posteriorment, es podrà continuar visionant.

El quartet de saxofons Kebyart, format per Pere Méndez (saxo soprano), Víctor Serra (saxo alt), Robert Seara (saxo tenor) i Daniel Miguel (saxo baríton), destaca per la seva dedicació a la música de cambra i per la voluntat d’innovar en la música clàssica. El seu repertori inclou obres originals, arranjaments de diferents estils i noves obres encarregades expressament per a la formació, com 7 Capricci de Jörg Widmann. El conjunt ha rebut diversos premis rellevants de música de cambra, com l’Orpheus Swiss Chamber Music Competition (Suïssa), el Concurs Internacional Franz Cibulka (Àustria) i dos dels premis més importants del país, com el Premi el Primer Palau (2016), organitzat pel Palau de la Música Catalana, i el prestigiós Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra. Els membres de Kebyart han rebut formació de músics i conjunts de cambra de primer nivell i formen part de l’Acadèmia Europea de Música de Cambra. El seu segon àlbum d’estudi va ser publicat el 2022.

El Cor Cererols, encapçalat pel director Marc Díaz, va ser fundat l’any 2018 per sis músics que es van conèixer a l’Escolania de Montserrat. El nom del cor és un homenatge a Joan Cererols, compositor del barroc català i exalumne de l’Escolania. El conjunt té com a objectiu recuperar, interpretar i divulgar la música coral que compren des del segle XV fins la contemporaneïtat, amb especial èmfasi en la música antiga. El Cor Cererols ha actuat en diferents esdeveniments, com ara el Festival Internacional d’Orgue de Montserrat i el Cicle d’Orgue de Barberà del Vallès. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet