ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Christoph Siebert dirigirà el Cor de Cambra del Palau en el concert “Abans i després de Bach”

24/2/2023 |

 

http://www.revistamusical.cat/christoph-siebert-dirigira-el-cor-de-cambra-del-palau-en-el-concert-abans-i-despres-de-bach/

Aquest diumenge, 26 de febrer (Petit Palau, 12 h), el cicle Palau Bach convida el director alemany Christoph Siebert a dirigir el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana amb el programa “Abans i després de Bach”. Siebert és un dels grans coneixedors de la música en temps de Bach, amb una trajectòria estretament lligada a noms tan il·lustres com els de John Eliot Gardiner, René Jacobs i el prestigiós Collegium Vocale Gent.

El programa de concert tindrà una marcada connotació funerària en la selecció de les obres que permetrà comprendre millor les músiques d’una època daurada amb obres de Heinrich Schütz, Johann Christian Bach i Felix Mendelssohn, i del mateix Johann Sebastian Bach. Un diàleg musical que permetrà conèixer el món abans i després Bach i alhora redescobrir les Exèquies musicals de Schütz, una mostra de com la conjugació amb la música dona als textos sagrats una nova i poderosa dimensió. La sessió comptarà amb la col·laboració de Joan Seguí amb l’orgue positiu, Andrew Ackerman amb el violó i Edwin García amb la tiorba.

Christoph Siebert va estudiar música d’església i direcció coral a Frankfurt del Main amb els professors Edgar Krapp i Wolfgang Schäfer. Després va rebre un valuós impuls artístic de John Eliot Gardiner a Londres. A més del seu treball habitual cada setmana amb cors no professionals, Siebert dirigeix conjunts com el Collegium Vocale Gent, i el Deutschen Kammerchor. Ha estat convidat per les principals formacions barroques europees, així com ha col·laborat en produccions amb Philippe Herreweghe, John Eliot Gardiner, John Nelson, Paavo Järvi, Sylvain Cambreling, Marcus Creed, Iván Fischer, Attilio Cremonesi, Louis Langrée, Sir Neville Marriner, Frans Brüggen, Yannick Nevet-Seguin i Andrés Orozco-Estrada. L’agost del 2020 va ser escollit nou director artístic de l’Associació Bach de Colònia. Siebert va fundar l’orquestra Concerto Classico Frankfurt, que toca amb instruments històrics el repertori clàssic i simfònic, a més de la literatura barroca de concert i oratori. També, com a part de la seva tasca educativa, des del 1994 ocupa una plaça de professor de direcció coral a la Universitat de Música i Arts Escèniques de Frankfurt del Main.

El Cor de Cambra del Palau de la Música és un dels cors professionals més prestigiosos de l’Estat espanyol.Va ser creat per l’Orfeó Català l’any 1990 amb la missió de difondre la música coral universal, promoure la recuperació del patrimoni musical català i fomentar la nova creació. El Cor ha estat dirigit per Jordi Casas i Bayer, JosepVila i Casañas i Simon Halsey. Actualment Xavier Puig n’és el director i Jordi Armengol el pianista. Els projectes més destacats d’aquesta temporada 2022-23 inclouen la interpretació d’obres dels compositors convidats del Palau de la Música Catalana Caroline Shaw i Ferran Cruixent (dirigit per Júlia Sesé, preparadora del Cor), la gira de concerts commemoratius del centenari del l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, la segona col·laboració amb Europa Galante i Fabio Biondi, amb Il retorno d’Ulisse in patria de Monteverdi, i la nova col·laboració amb Franco Fagioli i l’Orchestre de l’Opéra Royal de Versalles que inclou dos concerts a l’auditori francès. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet