ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival Castell de Peralada disposarà d'un auditori fix a l'aire lliure situat als jardins

21/2/2023 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-festival-castell-de-peralada-disposara-dun-auditori-fix-a-laire-lliure-ubicat-als-jardins/

La Fundació Castell de Peralada ha encarregat la construcció d’un nou edifici que preveu un auditori, una sala d’assaig polivalent per acollir residències artístiques i una futura aula d’arts escèniques amb projecte museístic als jardins del seu recinte.

El nou espai, en el qual s’invertiran més de quatre milions d’euros en la primera fase, es preveu inaugurar l’estiu del 2024, i es culminarà el 2026 coincidint amb el quarantè aniversari del Festival.

D’aquesta manera es pretén contribuir a la dinamització cultural i a la millora de la xarxa d’equipaments culturals de l’Alt Empordà, on es podrà celebrar una programació musical i d’arts escèniques que transcendeixi el Festival Castell de Peralada, i al mateix temps posicionar el mateix Festival i el Peralada Resort com un espai de lideratge durant les pròximes dècades en l’àmbit de les destinacions internacionals.

El nou edifici, integrat dins del parc del castell, ha estat encarregat a Jordi Marcè Arquitectes i respon a criteris mediambientals, de modernitat i de transformació social. Amb una superfície de 6.624 m2, disposarà d’una platea amb capacitat màxima de 1.566 butaques i una aula d’arts escèniques integrada, amb espai expositiu, espai entre bastidors i oficines, una caixa escènica amb sala d’assaig i un espai per a premsa i creació de continguts audiovisuals.

L’edifici es construirà al mateix terreny on fins ara s’ha celebrat el festival des de l’últim canvi d’ubicació, l’any 2010. L’espai guanya en confortabilitat i comoditat per al públic i preveu millorar la sonorització i adaptar l’acústica de cara a programar òpera i lírica a l’aire lliure.

Amb l’objectiu que la nova infraestructura sigui modèlica des del punt de vista mediambiental i paisatgístic, el Grup Peralada prioritzarà l’eficiència energètica que s’obtindrà de les plaques fotovoltaiques que ja estan funcionant al recinte del castell i tractarà l’aigua consumida per reutilitzar-la. També s’està treballant en un pla de reciclatge.

El nou espai contribuirà a la desestacionalització de l’activitat del Festival al llarg de l’any i podrà ser utilitzat per altres promotors, en esdeveniments empresarials i per la xarxa de l’Administració local.

La construcció del nou equipament obliga la Fundació Castell de Peralada a presentar una programació amb un format reduït aquest 2023, en què se celebrarà per primera vegada l’edició de Pasqua. Tant aquesta com l’activitat estival se celebraran enguany a l’església del Carme. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet